📱 Mobilní aplikace plná receptů.Nejvíce mých receptů na jednom místě
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Štítek: PROSINEC - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

uskladněné Celer CELER
uskladněné Cibule CIBULE
uskladněné Cuketa CUKETA
uskladněné Česnek ČESNEK
uskladněné Dýně DÝNĚ
čerstvé Kadeřávek KADEŘÁVEK
uskladněné Kaštany jedlé KAŠTANY JEDLÉ
uskladněné Kedlubna KEDLUBNA
uskladněné Křen KŘEN
uskladněné Mrkev MRKEV
uskladněné Pastiňák PASTIŇÁK
uskladněné Patizón PATIZÓN
uskladněné Petržel PETRŽEL
uskladněné Pórek PÓREK
uskladněné Pekingské zelí PEKINGSKÉ ZELÍ
uskladněné Ředkev ŘEDKEV
uskladněné Červená řepa ŘEPA
uskladněné Tuřín TUŘÍN
uskladněné Hlávkové zelí ZELÍ
uskladněné Hrušky zimní HRUŠKY (ZIMNÍ)
uskladněné Jablka JABLKA (ZIMNÍ)

Co z prosincových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 122

Vepřové s cibulovým „zelím“ a dýňovými plackami

Snadno a jednoduše, bez zbytečných složitostí – i takový přístup může zaručit překvapivě dobré jídlo. Stačí pár základních surovin…

Detail receptu »

Kuřecí řízky a dýňový „bramborový“ salát

Vyhýbáte se mouce a bramborám? Nebo jen hledáte inspiraci na novou alternativu klasických řízků a bramborového salátu? Snadná pomoc, maso obalte v mandlích a parmazánu, salát připravte z dýně. Věřím, že budete velmi mile překvapeni. U nás doma se dýňový salát stal už štědrovečerní klasikou, která nesmí na stole chybět. Detail receptu »

Vepřová pečeně na zelí

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ :-D Detail receptu »

Salát z pečené červené řepy

V tomto salátu se ideálně propojují různé chutě – sladkost z řepy, slanost ze sýru, kyselost z balzamika a hořkost z rukoly. Vše dohromady vytvoří blaho v jednom soustu :-) Detail receptu »

Masové kuličky s dýňovým pyré

Obě části tohoto pokrmu hravě zvládnete připravit najednou v troubě. Zapomeňte na zažité postupy – dýni totiž nemusíte pracně loupat a vařit, masové kuličky se také nemusí připravovat jen na pánvi.

Detail receptu »

Zelné placky

Pokud jste si uvařili bigos a zbylo vám hlávkové i kysané zelí, můžete si z něj připravit jednoduché a rychlé jídlo „za pár kaček“.

Detail receptu »

Bigos

Bigos – polské národní jídlo, jehož základem je zelí a 2 druhy masa. Příprava tohoto jídla není zrovna nejkratší, navíc nejlépe chutná několik dní odleželé, ale ta trocha trpělivosti rozhodně stojí za to. Detail receptu »

Pikantní krkovička s pečenou kořenovou zeleninou

Tohle jídlo si doma chodili všichni přidávat, dokud nezůstaly prázdné pekáče a nezmizely i porce na druhý den:-) Detail receptu »

Flank steak s celerovými hranolkami

Pořádný kus dobře připraveného masa pro mě znamená „nebe v hubě“ :-) Kvalitní steakové maso není zrovna nejlevnější záležitost. Dobře uzrálý flank steak ale lze koupit již okolo 300 Kč za kilo, což není až tak šílená investice. Detail receptu »

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

S koncem léta, když se začíná zase ochlazovat, se opět vracím k polévkám, na které jsem si v horkém období ani nevzpomněla. Jednou z mých oblíbených je dýňová polévka – její příprava je velmi snadná a existuje na ni spousta receptů. Tady je jeden z nich, s použitím kokosového mléka. Detail receptu »

Roastbeef s česnekovou majonézou

Roastbeef (rostbíf) jsem milovala už jako dítě. Že bych ho zvládla někdy sama udělat, mě ani ve snu nenapadlo – příprava mi vždycky připadala hrozně složitá, něco jako molekulární chemie ;-) Ale ono je to mnohem snazší, než se zdá. Takže se toho nebojte a recept vyzkoušejte. Detail receptu »

Cibuláda

Cibule je u mě „královna kuchyně“ (bez ní prostě neumím vařit :-)), většinou ale v receptech hraje vedlejší roli. V tomto receptu na netradiční přílohu k masu je ale za „hvězdnou sólistku“

Detail receptu »

Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančovou šťávou

Tahle polévka v sobě kombinuje sladkost mrkve, pikantnost zázvoru a kyselost pomeranče. Její příprava je velmi jednoduchá… Detail receptu »

Avokádo a cibule ve slaninovém kabátku

Pokud vás občas honí mlsná na něco malého k zakousnutí, tenhle recept může být dobrou variantou, jak příjemně a „povoleně“ hřešit. Detail receptu »

Rybí karbanátky

Samozřejmě – je nejlepší dát si rybí maso vcelku, upečené v troubě či narychlo orestované na pánvi. Občas ale může přijít k chuti i ryba připravená trošku jinak. Detail receptu »

Pastinákové pyré se slaninou a cibulkou

Tohle jídlo vážně miluju! Spojuje v sobě nasládlost pastináku a slanost slaniny s cibulkou. Na tomhle zdravém jídle až nezdravě „ujíždím“ :-) Detail receptu »

Cukeťáky (cuketové „bramboráky“)

Máte rádi bramboráky, ale z různých důvodů se snažíte vyhýbat konzumaci brambor? Anebo se vám na zahrádce tak rozrostly cukety, že už nevíte co s nimi. Snadná pomoc! Vyzkoušejte cukeťáky - pečené či smažené cuketové placičky. Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky