🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 980+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Štítek: SRPEN - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

čerstvé Brokolice BROKOLICE
čerstvé Celer CELER
čerstvé Cibule CIBULE
čerstvé Cuketa CUKETA
čerstvé Česnek ČESNEK
čerstvé Dýně DÝNĚ
čerstvé Fenykl FENYKL
čerstvé Kedlubna KEDLUBNA
čerstvé Květák KVĚTÁK
čerstvé Lilek LILEK
čerstvé Mrkev MRKEV
čerstvé Okurka OKURKA
čerstvé Paprika Paprika
čerstvé Pórek PÓREK
čerstvé Rajčata RAJČATA
čerstvé Ředkev ŘEDKEV
čerstvé Ředkvičky ŘEDKVIČKY
čerstvé Červená řepa ŘEPA
čerstvé Salát SALÁT
čerstvé Špenát ŠPENÁT
čerstvé Hlávkové zelí ZELÍ
čerstvé Angrešt ANGREŠT
čerstvé Broskve BROSKVE
čerstvé Hroznové víno HROZNOVÉ VÍNO
čerstvé Jahody JAHODY
čerstvé Maliny MALINY
čerstvé Meruňky MERUŇKY
čerstvé Ostružiny OSTRUŽINY
čerstvé Rybíz RYBÍZ
čerstvé Švestky ŠVESTKY

Co ze srpnových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 260

Salát z pekingského zelí

Tenhle salát si pamatuju ze svého dětství. Dělali jsme ho v rodině tradičně ke každé grilovačce. Jeho příprava je extra jednoduchá a chuť možná trošku netradiční. Ale naprosto skvěle doplní upečené maso - díky použité hořčici zejména to vepřové. Tak až budete někdy grilovat, tak ho určitě vyzkoušejte ❤️ Detail receptu »

Vepřové s cibulovým „zelím“ a dýňovými plackami

Snadno a jednoduše, bez zbytečných složitostí – i takový přístup může zaručit překvapivě dobré jídlo. Stačí pár základních surovin…

Detail receptu »

Krémová špenátová polévka se smetanou

Jednoduchá na přípravu a přitom velmi lahodná – to je krémová špenátová polévka. Pokud jíte podle pravidel primal (tzn. jíte i mléčné výrobky), určitě ji vyzkoušejte. Většinou chutná i těm, kterým špenát jinak moc „nejede“.

Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Dýňové chilli con carne

Chilli con carne je klasický texaský pokrm. V překladu název znamená směs s masem (ne s fazolemi, jak si spousta lidí chybně myslí). Receptů na „pravé“ chilli je nespočet, každá rodina v Americe či Mexiku má to svoje. Při jeho přípravě hodně záleží na vaší chuti, základem by ale mělo být hovězí maso a samozřejmě chilli papričky. Detail receptu »

Vepřová pečeně na zelí

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ :-D Detail receptu »

Houbové „risotto“ (Květákotto)

Máte chuť na krémové houbové risotto? Nejde to, protože nejíte rýži? Snadná pomoc – připravte si ho z květáku. Možná budete překvapeni, jak je to výborné ❤️ Detail receptu »

Salát z pečené červené řepy

V tomto salátu se ideálně propojují různé chutě – sladkost z řepy, slanost ze sýru, kyselost z balzamika a hořkost z rukoly. Vše dohromady vytvoří blaho v jednom soustu :-) Detail receptu »

Masové kuličky s dýňovým pyré

Obě části tohoto pokrmu hravě zvládnete připravit najednou v troubě. Zapomeňte na zažité postupy – dýni totiž nemusíte pracně loupat a vařit, masové kuličky se také nemusí připravovat jen na pánvi.

Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Zelné placky

Pokud jste si uvařili bigos a zbylo vám hlávkové i kysané zelí, můžete si z něj připravit jednoduché a rychlé jídlo „za pár kaček“.

Detail receptu »

Bigos

Bigos – polské národní jídlo, jehož základem je zelí a 2 druhy masa. Příprava tohoto jídla není zrovna nejkratší, navíc nejlépe chutná několik dní odleželé, ale ta trocha trpělivosti rozhodně stojí za to. Detail receptu »

Club sendvič

Nebudeme si nic nalhávat – občas je těžké odolat pokušením standardní stravy. Tím spíš, pokud si vaše okolí (ať už rodina, či kolegové v práci) okatě pochutnávají na, pro vás zakázaných, jídlech. Buďte na takovéto chvíle připravení a mějte v zásobě recepty, na kterých můžete občas „povoleně zhřešit“. Detail receptu »

Slané květákové muffiny

Už vám míchaná vajíčka „lezou krkem“? Nevíte, co k snídani? Zkuste jednou vejce trošku jinak… Muffiny si můžete připravit předem, stačí je pak pouze ohřát, skvělé jsou ale i studené. Detail receptu »

Pikantní curry

Pokud máte v lednici otevřenou plechovku kokosového mléka a nevíte co s ním, tohle je ideální recept :-) Přidejte zeleninu, to správné koření a máte za chvíli hotový exotický pokrm, který v sobě kombinuje pikantnost curry pasty a jemnost kokosového mléka. Detail receptu »

Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách

406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”

Domácí kečup

Kečup je tak trochu fenoménem české kuchyně, děti ho milují a nejedna kuchařka ho používá na ochucení jídel při vaření. Nedávno proběhla médii debata o kvalitě prodávaných kečupů a o zdravotní závadnosti či nezávadnosti používaných ingrediencí. Proto vyzkoušejte tento recept na domácí kečup – budete přesně vědět, co jíte :-) Detail receptu »

Flank steak s celerovými hranolkami

Pořádný kus dobře připraveného masa pro mě znamená „nebe v hubě“ :-) Kvalitní steakové maso není zrovna nejlevnější záležitost. Dobře uzrálý flank steak ale lze koupit již okolo 300 Kč za kilo, což není až tak šílená investice. Detail receptu »

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

S koncem léta, když se začíná zase ochlazovat, se opět vracím k polévkám, na které jsem si v horkém období ani nevzpomněla. Jednou z mých oblíbených je dýňová polévka – její příprava je velmi snadná a existuje na ni spousta receptů. Tady je jeden z nich, s použitím kokosového mléka. Detail receptu »

Roastbeef s česnekovou majonézou

Roastbeef (rostbíf) jsem milovala už jako dítě. Že bych ho zvládla někdy sama udělat, mě ani ve snu nenapadlo – příprava mi vždycky připadala hrozně složitá, něco jako molekulární chemie ;-) Ale ono je to mnohem snazší, než se zdá. Takže se toho nebojte a recept vyzkoušejte. Detail receptu »

Broskvové čatní (chutney)

Čatní (čtěte čatný) je původně indická pikantní omáčka s výraznou sladkokyselou chutí, připravovaná nejčastěji z různých druhů ovoce. Je skvělým doplňkem mnoha jídel, které dokáže neuvěřitelně ozvláštnit a chuťově pozvednout. Hodí se dokonale například ke grilovanému masu či tuňákovému tataráku, lze jí ochutit pečené kuře či na talíři doplnit podávaný sýr. Můžete ji
třeba přimíchat do majonézy a získáte netradiční dip k pečené zelenině. Detail receptu »

Cibuláda

Nevím, jestli to máte podobně, ale cibule je u mě královna kuchyně. Bez ní prostě neumím vařit a dávám ji téměř všude. Jen do dezertu jsem ji zatím nepropašovala :-D I když se v receptech cibule objevuje často, málokdy v nich hraje hlavní roli. Ale v téhle úžasné pochoutce, která se skvěle hodí třeba k pečenému masu nebo rozpečenému hermelínu a dalším sýrům, je to jinak! ❤️ Detail receptu »

Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančovou šťávou

Tahle polévka v sobě kombinuje sladkost mrkve, pikantnost zázvoru a kyselost pomeranče. Její příprava je velmi jednoduchá… Detail receptu »

Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou

Pomocí tohoto jídla jsem přesvědčila svou dceru, že Paleo jídla můžou být VÁŽNĚ moc dobrá. Při tom to nebylo nic složitého na přípravu.

Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0