📖 Nová Svěží kuchařka 170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa. Prozkoumat kuchařku
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Low Carb

Počet receptů: 317

Pečená ryba s fenyklem a mrkví

Pokud jste stejně jako já v obchodech chodili bez povšimnutí okolo čerstvého fenyklu, protože máte jeho chuť spojenou s typickou pendrekovou vůní a jeho použití jste ochotní akceptovat maximálně tak do dětského čaje, udělejte tomu rázný konec. Detail receptu »

Pikantní celerová polévka

Jednu celerovou polévku tu už mám. Tahle je ale úplně jiná, více pikantní a hlavně – je Whole30. Takže, pokud po vánočním a silvestrovském „porušování“ chcete opět „najet“ na přísnější „protokol“, tahle polévka je přesně pro vás ;-) Detail receptu »

Sezamové krekry

Na silvestrovské pohoštění i pro jiné slavnostní příležitosti se hodí mít k dispozici malé krekry či slané sušenky, na které lze namazat podávané pomazánky či namáčet různé omáčky a dipy. Kromě nachos z mandlové mouky či lněných krekrů lze takto použít i sezamové krekry. Jejich příprava je opravdu hodně jednoduchá. Detail receptu »

Plněná párty vejce

Tenhle recept určitě znáte. Ale protože inspirace na silvestrovské pohoštění není nikdy dost, přináším vám variace na plněná vejce Mimóza. V původním receptu se používá pouze majonéza, vejce, sůl, pepř a bylinky. Proč se ale držet „při zemi“, když variant se nabízí tolik ;-) Detail receptu »

Kakaový hrníčkový dortík (mug cake)

Tenhle recept vznikl ve stavu totální nouze – přišla nečekaná návštěva a projevila chuť na něco sladkého. Do zásoby nepeču a na sladké mě moc neužije, takže doma nic předem připraveného nemívám. Zkusila jsem něco namíchat podle intuice a ono to vyšlo. Myslím, že víc než dobře ;-) Detail receptu »

NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Květáková polévka s cibulkou a mandlemi

Další z řady krémových polévek, tentokrát z květáku. I když na první pohled vypadá úplně obyčejně, špetka muškátového květu a osmažená cibulka jí dodá ten správný šmrnc :-) Detail receptu »

Gravlax

Gravlax nebo také Gravad lax je typické skandinávské jídlo, které se podává při slavnostnějších příležitostech. Jeho název v překladu znamená „pohřbený losos“, protože se dříve pro jeho přípravu používalo zakopání do písku. Detail receptu »

Kaldoun

Kaldoun je starý klasický recept z dob Rakouska-Uherska. Dříve se vždy připravoval zároveň s pečením husy, kachny, krůty nebo dokonce králíka. Zužitkovaly se v něm totiž drůbky a zbytky (ořezky masa a kůže, srdce, žaludek, játra). Detail receptu »

Rybí „paštika“

Upřímně, ryby nejíme tak často, jak bychom měli. Proto vítám každý recept na jejich přípravu. Tím spíš pokud se nejedná o prosté upečení v troubě či osmažení na pánvi. Jak to máte vy? Detail receptu »

Pórková polévka s batáty a klobásou

Další jednoduchá polévka z pár surovin, která je hotová za pár minut a přitom krásně zasytí a zahřeje. A to je v tomhle předvánočním čase opravdu potřeba :-) Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Rychlé kokosky

Obyčejně se kokosky připravují ze sněhu z bílků. Tenhle recept ale používá celá vejce a je opravdu hodně jednoduchý. Hotovo budete mít do hodinky a kokosky jsou navíc hned měkké, takže se do nich rovnou můžete pustit :-) Detail receptu »

Kachní rillettes s cibulovou marmeládou

Tenhle recept opravdu doporučuji vaší pozornosti. Pokud máte rádi paštiky, různé masové pomazánky a nebojíte se tuku, tenhle francouzský recept rozhodně vyzkoušejte. Detail receptu »

Hovězí ragú

Ragú je vlastně honosnější název pro masovou směs se zeleninou. Můžete se také setkat s houbovou variantou, nicméně základem by mělo být maso a pro přípravu by mělo být použito dlouhé dušení. Detail receptu »

Kuře Tikka Masala

Ve Velké Británii je tohle jídlo tak známé, že si ho běžně objednáte pod zkratkou CTM (Chicken Tikka Masala). Tikka znamená „kousky masa“ a „masala“ je v indické kuchyni označení pro omáčku. Detail receptu »

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Často se mi stane, že koupím maso s kostí, ale nakonec na přípravu použiju samotné maso a zůstanou mi tak odříznuté, tepelně neupravené kosti. A to ať už hovězí, vepřové či drůbeží. Pokud se to stává i vám, kosti rozhodně nevyhazujte. Skvěle se totiž hodí na přípravu poctivého vývaru. Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Fish & Chips

Co k tomu říct… Fish & Chips, britská klasika obměněná podle pravidel palea. Mám ale vyzkoušeno, že tyhle rybí nugety a hranolky s majonézovým dipem chutnají i nepaleo strávníkům ;-) Detail receptu »

Celerová polévka s nivou a ořechy

Musím se přiznat, že na tuhle polévku mě už dávno upozornila moje nejlepší kamarádka a já tomu nevěnovala příliš pozornosti. Teď jsem ji vyzkoušela a musím říct, že polévka je naprosto skvělá a já se k ní ráda budu vracet. A kamarádce M. tímto opožděně děkuju za skvělý tip ;-) Detail receptu »

Pikantní játrová směs

Játra mi nikdy příliš nechutnala. V paštice mi jejich typická chuť nevadí, ba přímo naopak. Ale játra jen tak samotná, třeba na cibulce, to není úplně moje parketa. Ovšem drůbeží játra připravená se zeleninou a špetkou skořice, to je jiná, to můžu ❤️ Schválně vyzkoušejte a určitě mi dáte za pravdu :-) Detail receptu »

Tvarůžková pomazánka

Olomouckým tvarůžkům jsem nikdy příliš neholdovala, ale po téhle pomazánce se můžu „utlouct“. Rozhodně si ji ale nedávám, když čekám návštěvu nebo mám nějaké vyřizování ;-) Detail receptu »

Lněné krekry

Vím, že se třeba paštika nebo pomazánka dá namazat na kousek zeleniny nebo plátek paleo pečiva. Nevím, jak to máte vy, mě ale občas chytne chuť na něco pěkně křupavého. Detail receptu »

Mleté maso ve slanině s pečenou mrkví

Někdy dokáže i úplně obyčejná zelenina překvapit. Třeba taková mrkev. Stačí ji místo uvaření upéct, správně ochutit a skvělá příloha je na stole. Teda na talíři ;-) Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky
Ještě nemáš žádné nabídky!

Zkontrolujte později, zda jsou k dispozici nějaké nabídky.