Stravovací styl: Vegetariánské
Sváteční nepečené roládky
Ještě jeden recept na paleo vánoční cukroví… Inspirovala jsem se u své milé „ex-tchýňky“, která každé vánoce připravovala roládky ze Sunarky. Detail receptu »
Lněné krekry
Vím, že se třeba paštika nebo pomazánka dá namazat na kousek zeleniny nebo plátek paleo pečiva. Nevím, jak to máte vy, mě ale občas chytne chuť na něco pěkně křupavého. Detail receptu »
Ořechové kuličky
Přináším vám další recept na vánoční cukroví. Pokud jste ho ale objevili někdy později během roku, s přípravou na Vánoce určitě nečekejte. Vyzkoušejte ho třeba hned :-) Detail receptu »
Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce
Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.
Jablečné muffiny
Až na vás budou v kuchyni koukat vadnoucí jablíčka a chytne vás chuť na něco příjemně sladkého, vyzkoušejte tyhle jednoduché a rychlé jablečné muffiny s vůní skořice a křupavými mandlemi navrch. Věřím, že si pochutnáte. Detail receptu »
Sušenky s kakaovým krémem
No ano, je to tak. Vánoce se kvapem blíží. A tak možná bude fajn mít v zásobě recept, který se dá krásně použít na výrobu vánočního cukroví. Jen ho nedělejte příliš dopředu, nějak záhadně mizí :-D Detail receptu »
Pórková polévka
Další recept z kategorie „snadno, rychle, chutně“. A i když se jedná o krémovou polévku, není při její přípravě použitá smetana ani kokosové mléko. Vše obstará vajíčko. Detail receptu »
Kaštanová polévka
Kaštanová polévka už několik let patří na náš rodinný tradiční štědrovečerní stůl. Poprvé jsem ji připravila jen tak pro zpestření a na ochutnání, ale všem tak zachutnala, že dnes už si bez ní slavnostní tabuli nedokážeme představit. Pokud máte rádi krémové polévky, s příjemně nasládlou jemně oříškovou chutí, pak tuhle lahůdku určitě také vyzkoušejte. Jen aby nedošlo k mýlce - když píšu o kaštanech, nemyslím plody jírovce maďalu, které najdete běžně v parku a ze kterých si děti vyrábějí ve školce zvířátka. Ty se jíst vážně nedají :-) Detail receptu »
Pikantní cuketová polévka
Když se ochladí, teplá pikantní polévka přijde vhod. Stačí jen pár surovin, několik minut u plotny a krásně hřejivá dobrota je na stole. Detail receptu »
SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou
Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.
Celerové placičky se slaninou
Celer je surovinou, kterou seženete celoročně. Tak až se přejíte celerových hranolek, pyré nebo celerového salátu, určitě nezapomeňte vyzkoušet placičky. Detail receptu »
Zeleninové chipsy
Chybí vám něco k „takovému tomu domácímu chroupání“? Popadněte škrabku, nahřejte troubu, jdeme na to :-) Detail receptu »
Majonéza s řepou a křenem
Nedávno jsem zkoušela připravit různé omáčky a dipy ke grilovanému masu. Kromě majonézy s pečeným česnekem, měla největší úspěch zářivě růžová majonéza s řepou a křenem. Detail receptu »
Domácí majonéza
Mnoho receptů (i ty moje) má mezi vyjmenovanými surovinami majonézu. Pokud použijete tu běžnou z obchodu, budete za hranicí pravidel palea. Nejen že většinou obsahuje nekvalitní rafinovaný řepkový nebo slunečnicový olej a přidaný cukr, ale také mnohá „éčka“. Detail receptu »
Jablečný koláč
Ať už jste milovníci sladkého nebo ne, chuť na nějaký dezert občas přijde. Pak je možné bez výčitek připravit koláč, který kromě ovoce neobsahuje žádný přidaný cukr. Detail receptu »
Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí
Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny
Pizza Margherita
Vyzkoušela jsem různé typy „paleo pizzy“ – s květákovým korpusem, s masem místo těsta, zapečené lilky, cukety atd. Ale nebudeme si nic nalhávat, to těsto tam prostě chybí. Ani tohle není žádný „objev světa“, který by plnohodnotně nahradil italský originál z bílé mouky, ale pokud jste někdy dřív ochutnali celozrnnou pizzu a chutnala vám, tak výsledek se tomu co nejvíc blíží. Detail receptu »
Kapustová polévka
Věděli jste, že hlávková kapusta je skvělým zdrojem vápníku, betakarotenu, kyseliny listové a vitamínů z řady B, vitaminu C a E? Proto ji zařaďte častěji do svého jídelníčku. Určitě vás mile překvapí svou jemnou chutí. Detail receptu »
Salát z pekingského zelí
Tenhle salát si pamatuju ze svého dětství. Dělali jsme ho v rodině tradičně ke každé grilovačce. Jeho příprava je extra jednoduchá a chuť možná trošku netradiční. Ale naprosto skvěle doplní upečené maso - díky použité hořčici zejména to vepřové. Tak až budete někdy grilovat, tak ho určitě vyzkoušejte ❤️ Detail receptu »
Panna cotta s kakaovým krémem
Tenhle recept se vám může hodit při přípravě vícechodového menu pro nějakou sváteční příležitost. Ne že si ho budete dělat každý den! ;-)
Guacamole
Jednoduché, rychlé a taaaaak dobré – to je guacamole, typická mexická omáčka z avokáda. Hodí se skvěle nejen k masu, ale také jako dip k čerstvé zelenině. Detail receptu »
Krémová špenátová polévka se smetanou
Jednoduchá na přípravu a přitom velmi lahodná – to je krémová špenátová polévka. Pokud jíte podle pravidel primal (tzn. jíte i mléčné výrobky), určitě ji vyzkoušejte. Většinou chutná i těm, kterým špenát jinak moc „nejede“.
Houbové „risotto“ (Květákotto)
Máte chuť na krémové houbové risotto? Nejde to, protože nejíte rýži? Snadná pomoc – připravte si ho z květáku. Možná budete překvapeni, jak je to výborné ❤️ Detail receptu »
Salát z pečené červené řepy
V tomto salátu se ideálně propojují různé chutě – sladkost z řepy, slanost ze sýru, kyselost z balzamika a hořkost z rukoly. Vše dohromady vytvoří blaho v jednom soustu :-) Detail receptu »