📖 Nová Svěží kuchařka 170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa. Prozkoumat kuchařku
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Whole30

Počet receptů: 235

Zelný salát s červenou řepou

Tomuhle se říká „vitamínová bomba“. Kam se hrabe nějaký „mulťák“ z lékárny ;-) Věděli jste, že v zelí je stejné množství vitamínu C jako v citrónech? Pro pokrytí denní dávky cca 80 mg (při nemoci tato potřeba stoupá až 20násobně) stačí cca sníst cca 150 g obou plodin. Detail receptu »

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny

Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete kompaktní jídlo do ruky, které chutná dobře i studené. Detail receptu »

Mexický „tacos“ bůček

Miluju jídla, která se jí rukama. Chutnají mi tak nejvíc. A pokud se navíc jedná o pokrm, kde si každé sousto nakombinujete sami podle sebe, jsem na vrcholu blaha :-D Sem bezpochyby patří různé nachos, tacos a wrapy z mexické kuchyně. Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Mexická rýže

Tohle jídlo vážně miluju, ostatně jako celou mexickou kuchyni. Paradoxem je, že před tím, než jsem změnila způsob stravování a „mohla“ jíst rýži, tak jsem ji nejedla. Moc mi nechutnala, brala jsem ji jen jako nudnou přílohu, která doplní talíř s masem a omáčkou. Detail receptu »

Batátový přílohový salát s křenem a hořčicí

Tenhle salát je až směšně jednoduchý, přitom vás zaručeně nadchne svou výraznou chutí, která skvěle doplní jakékoliv upečené maso (nejvíc mu to ale bude asi slušet s vepřovou pečení nebo bůčkem). Detail receptu »

Batátové placičky s pečeným lososem

Tenhle recept je typickou ukázkou, jak se dá se základními surovinami hrát a jak můžete jen drobnou obměnou vykouzlit chuťově úplně jiné jídlo. Řeknete – pečený losos s batáty a majonézou, žádný objev... Detail receptu »

Porchetta

Porchetta (čti porketa) je typická italská specialita. V každém kraji najdete jiný „jediný pravý zaručený“ recept, někde hraje prim dochucení fenyklovými semínky, jinde třeba muškátovým oříškem nebo rozmarýnem... Detail receptu »

Mexický losos s květákovou rýží, avokádem a rajčaty

Už jsem to tu několikrát zmiňovala – já prostě funguju na sluneční pohon :-) Podzim, s jeho pošmournými uplakanými dny, jednoduše nemám ráda. Proto se snažím v brzkém podzimu vařit jídla ze sezónních surovin, které mi evokují léto. Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Ghee (přepuštěné máslo)

Přepuštěné máslo se v české kuchyni používalo odjakživa (zejména v dobách před zavedením rostlinných olejů). Obdobně ghee je neodmyslitelnou surovinou v indické kuchyni, s dlouholetou tradicí. Jejich způsob přípravy je mírně odlišný. Detail receptu »

Škvarky a sádlo pečené v troubě

Pamatuji si, že když jsem byla malá, sádlo bylo u nás doma běžně používanou surovinou. Pravidelně jsem dostávala k svačině chleba se sádlem a cibulí a pochutnávala si na něm. Pak se ale sádlo začalo nenápadně z domácností vytrácet. Detail receptu »

Spirálový zeleninový koláč

Tenhle efektní zeleninový koláč mě už dlouho lákal udělat. Bylo mi ale jasné, že bude hodně pracný, původní recept navíc obsahoval moučný korpus a náplň ze zakysané smetany. A do toho se mi ani do jednoho nechtělo. Jenže, občas je prostě nejlepší nechat nápad trošku „uležet“ a on se časem vytříbí sám. Detail receptu »

Pečené dýňové nudle s rajčaty a masovými kuličkami

Pokud máte doma spiralizér, tenhle recept určitě vyzkoušejte. A jestli ne, tak si honem tohoto skvělého kuchyňského pomocníka pořiďte. Dokáže totiž z mnoha druhů zeleniny vykouzlit překvapivě dobré nudle. Detail receptu »

Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou

Že „nouze naučila Dalibora housti“ známe (doufám ;-)) všichni. V případě tohoto receptu to platí dvojnásob. Z lednice na mě smutně koukal balíček mletého masa a brokolice. Napadaly mě různé varianty a kombinace, ale nakonec vyhrála lenost :-) Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Dýňové placky

Dýňová sezóna je tady! Jestli dýni milujete stejně jako já, budete podobně nadšení. Dýně je totiž neuvěřitelně variabilní zelenina, dá se z ní připravit spoustu dobrot – od pyré či polévky, přes pečenou dýni, po dezerty. A když budete mít pocit, že už vám nic nového nemůže ukázat, vždy se objeví něco nového, co vás nadchne. Detail receptu »

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou

Vepřová panenka bývá prubířským kamenem mnoha domácích kuchařů. Nejeden z nich ji totiž peče či restuje příliš dlouho na vysokou teplotu a pak je maso zbytečně vysušené. Detail receptu »

Švestkový dip

No, nevypadá to možná zrovna vábně :-D Ale je to vážně moc dobré, zejména k vepřovému a hovězímu masu, ať už jako dip nebo základ omáčky. Navíc to zabere jen pár minut a v lednici vydrží i několik týdnů či měsíců. Detail receptu »

Sušená rajčata s ořechy a bazalkou

Nevím, jak vy, ale já naprosto miluju sušená rajčata. Dokážou dodat jídlu neopakovatelnou chuť. Jenže ta cena :-( Za malou skleničku běžně zaplatíte přes 100 Kč. Detail receptu »

Lepivá tamarindová kuřecí křídla se zeleninovým salátem

To, že miluji asijskou kuchyni, vám asi nemusím říkat, to jste si už určitě všimli sami. Líbí se mi její lehkost, svěžest, pikantnost a výrazná sladko-kyselá chuť. Detail receptu »

Lososové roládky se sušenými rajčaty

Někdy dlouho přemýšlím nad novým receptem a „kuchařská múza“ stále nepřichází. Někdy jen nakouknu do lednice a nápad na nové jídlo přijde jak blesk z čistého nebe. Přesně tak to bylo i s tímto receptem. Detail receptu »

Kuřecí směs s tamarindem a květákovou „rýží“

Jednou z věcí, které na paleu nebo Whole30 miluju, je objevování nových chutí a ingrediencí. Najednou v obchodech nemíjím bez povšimnutí různé „tajemné suroviny“, které jsem dřív „úspěšně“ ignorovala. Detail receptu »

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Horké počasí posledních dní mě inspirovalo k „vytvoření“ něčeho extra ledového a osvěžujícího. Po gazpacho polévce přišla na řadu ledová káva. A že v těch vedrech vážně „bodla“, vám asi nemusím vysvětlovat ;-)

Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky