🗓️ Stolní kalendář s recepty na rok 2023 - již jen poslední kusy s velkou SLEVOU
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Whole30

Počet receptů: 243

Krémová špenátová polévka II

Krémová polévka je automaticky spojená s představou smetany. Ta ale do Whole30 nebo palea nepatří, proto ji lidé často nahrazují kokosovým mlékem. Sice ho osobně vážně miluju, ale jeho typická chuť a vůně mi do běžných jídel nesedí. Detail receptu »

Masovo-kapustový nákyp

Nejčastější otázkou, kterou dostávám k jídelníčku Whole30, je dotaz na jednoduché snídaně. Většina z nás totiž nemá ráno čas na přípravu čerstvého jídla a pokud se chvilka najde, často to řešíme míchanými vejci. Detail receptu »

Sladko-kyselá pečená žebírka

Na sladké jsem nikdy nebyla, ale sladko-kyselá chuť mi učarovala. Jenže ve Whole30, kde nejsou povolená žádná sladidla, to je celkem problém. Nebo že by ne? :-) Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Pečená dýně s kysaným zelím a masem

Původně jsem tento recept ani na blog dávat nechtěla. Ale… Jídlo jsem si připravila na oběd do práce, kde ochutnaly všechny mé kolegyně. A ačkoliv se stravují podle konvenčních pravidel, chtěly recept. Takže, tady je :-) Jídlo možná není úplně fotogenické, vše ale vynahradí jeho chuť. Perfektně se v něm totiž doplňují sladká chuť (z dýně), kyselá (ze zelí) a slaná (z masa a výpeku). Rozhodně doporučuji k vyzkoušení. A kolegyňky z práce by se mnou určitě souhlasily ❤️ Detail receptu »

Pečené nugety

Ruku na srdce, kdo nemá rád hezky voňavé křupavoučké nugetky? :-) Vzhledem k tomu, že se ale v poslední době snažím vyhýbat smažení, zkusila jsem nugety připravit v troubě. Jasně, nejsou tak křupavé jako ty na oleji, ale i tak se zařadily do oblíbených položek našeho domácího jídelníčku. A když se doplní správně ochucenou majonézou… Mňam ❤️ Detail receptu »

Jehněčí kofty s pečenou mrkví, rajčatovým salátem a citrónovou majonézou

Jehněčí maso není běžnou surovinou na klasickém českém jídelníčku. Jenže zrovna u tohoto masa máte téměř 100% jistotu, že bude ze zvířete volně chovaného. Detail receptu »

Mrkvovo-fenyklová polévka

Sice už se nezadržitelně blíží jaro a já mám čím dál tím častěji chuť na čerstvou tepelně neupravenou zeleninu, ale večery bývají stále docela studené, takže v takových chvílích se polévka stále hodí. Detail receptu »

Pomalu pečený bůček s dýňovým salátem

Určitě jste si už všimli, jak moc miluji pomalé pečení. Maso je díky této úpravě krásně měkoučké a zůstane šťavnaté, i když si „hoví“ v troubě několik hodin. Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Bůčková pomazánka

Pokud vám z upečeného bůčku zůstal výpek a kousek masa, ideální způsob jak ho spotřebovat je udělat si bůčkovou pomazánku. Jen to „namazání“ budete muset vychytat – v paleo či low carb variantě můžete použít oblíbené pečivo, ve Whole30 si ale krásně vystačíte i jen s nakrájenou zeleninou. Detail receptu »

Hovězí se špenátem a květákovými plackami

Tohle je taková česká klasika v „novém kabátku“. Doma jsem ji musela už několikrát opakovat, jaký má úspěch. Knedlíky už nikdo nevyžaduje, zato dušené hovězí a květákové placičky jsou často na seznamu přání ;-)

Detail receptu »

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny

Zelí miluju. Jenže – jako příloha k masu mi víc chutná to červené, dušené, s jemně nasládlou chutí. Nejdřív jsem zkoušela červené zelí dochucovat kokosovým cukrem a jablkem. Určitě to nebylo špatné. Jde to ale i jinak :-) Detail receptu »

BBQ barbecue omáčka

Dobrá BBQ omáčka dokáže s masem divy! Třeba taková vepřová žebírka, trhané hovězí nebo kuřecí křídla dochucená barbecue omáčkou a upečená krásně doměkka vás s prvním soustem vystřelí na vrchol blaha ❤️ Připravte si vlastní BBQ omáčku a tenhle pocit vyzkoušejte :-) Detail receptu »

Tatarák s medvědím česnekem

Maso na tatarák se podle českých zvyklostí hojně dochucuje různými druhy koření, cibulí, sojovkou, worchesterem, kečupem a hořčicí. Za hranicemi naší země to ale s kořením příliš nepřehání a nechávají více vyniknout samotnou chuť masa. Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Vepřová pečeně

Občas od vás dostávám soukromé zprávy, že se vám moje recepty moc líbí, ale že podle nich nevaříte, protože jsou příliš složité, za použití mnoha neznámých surovin. A také, že by se vám líbilo víc receptů s minimem času stráveného u plotny. Takže, co bych pro vás neudělala? :-D Detail receptu »

Ryba v papilotě

Ryb není na našem středoevropském jídelníčku nikdy dost. Proto se snažím hledat a vymýšlet nové recepty, kde právě ryba hraje hlavní roli. Detail receptu »

Pečené karbanátky

Karbanátky jsou česká klasika, mleté maso je navíc ideální surovina jak pro zkušené kuchaře, tak i pro úplné začátečníky. Jedinou podmínkou úspěchu je koupit kvalitní maso a ideálně si ho namlít doma, nebo si vybraný kousek nechat zpracovat u řezníka. Detail receptu »

Mleté maso v pikantní zelenině

Dřív jsme doma docela často dělali buřty na pivu. Nedávno jsem si na ně vzpomněla a dostala na ně chuť. Jenže – uzeninám se snažím vyhýbat a pivu také. Zkusila jsem tedy jídlo připravit bez těchto surovin. Detail receptu »

Trhané maso (hovězí, vepřové, drůbeží)

Další recept z řady „bez práce“. I když se v tomto případě se nejedná o návod na finální jídlo (spíše o surovinu pro další upotřebení), rozhodně stojí za vyzkoušení. Proč? Protože trhané maso je vážně skvělé! Úžasně chutná, hodí se například do vhodného pečiva na styl burgeru, můžete jím doplnit květákové placičky, lze ho promíchat s květákovou rýží nebo jím naplnit vaječnou omelety… Zkrátka takový malý kuchařský poklad ❤️ Detail receptu »

Brokolicová polévka

Brokolicovou polévku jsem vždy měla spojenou se smetanou či krémovým sýrem. Na Whole30 a v paleo jsou ale tyto potraviny zakázané, takže jsem se tomuto druhu polévky dlouho vyhýbala. Jenže víte co? Úplně zbytečně. Smetanu lze skvěle nahradit rozmixovaným vejcem. Ale ti z vás, kteří mléčné výrobky používají, smetanu klidně mohou přidat také. Věřím ale, že vám polévka bude chutnat i bez ní ;-) Detail receptu »

Hovězí na brusinkách

Hovězí maso, stejně jako zvěřina, svou typickou výraznou chutí přímo vybízí ke kombinaci s něčím jemně nakyslým. Proto se tato masa často připravují dušená v červeném víně. Tahle ingredience je ale ve Whole30 zakázána (i na vaření), tak jsem zkusila hovězí podusit spolu s brusinkami. Inspirací mi byl jelení guláš. A výsledek? Za mě rozhodně skvělý, ráda se k této kombinaci budu vracet :-)

Detail receptu »

Pečené kuře po thajsku

Miluju asijskou kuchyni, její lehkost a zároveň pikantnost. A čím déle se stravuji podle pravidel na paleo, tím více se učím používat nové ingredience a různě je kombinovat. Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky