📖 Nová Svěží kuchařka 170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa. Prozkoumat kuchařku
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Whole30

Počet receptů: 233

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny

Zelí miluju. Jenže – jako příloha k masu mi víc chutná to červené, dušené, s jemně nasládlou chutí. Nejdřív jsem zkoušela červené zelí dochucovat kokosovým cukrem a jablkem. Určitě to nebylo špatné. Jde to ale i jinak :-) Detail receptu »

BBQ barbecue omáčka

Dobrá BBQ omáčka dokáže s masem divy! Třeba taková vepřová žebírka, trhané hovězí nebo kuřecí křídla dochucená barbecue omáčkou a upečená krásně doměkka vás s prvním soustem vystřelí na vrchol blaha ❤️ Připravte si vlastní BBQ omáčku a tenhle pocit vyzkoušejte :-) Detail receptu »

Tatarák s medvědím česnekem

Maso na tatarák se podle českých zvyklostí hojně dochucuje různými druhy koření, cibulí, sojovkou, worchesterem, kečupem a hořčicí. Za hranicemi naší země to ale s kořením příliš nepřehání a nechávají více vyniknout samotnou chuť masa. Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Vepřová pečeně

Občas od vás dostávám soukromé zprávy, že se vám moje recepty moc líbí, ale že podle nich nevaříte, protože jsou příliš složité, za použití mnoha neznámých surovin. A také, že by se vám líbilo víc receptů s minimem času stráveného u plotny. Takže, co bych pro vás neudělala? :-D Detail receptu »

Ryba v papilotě

Ryb není na našem středoevropském jídelníčku nikdy dost. Proto se snažím hledat a vymýšlet nové recepty, kde právě ryba hraje hlavní roli. Detail receptu »

Pečené karbanátky

Karbanátky jsou česká klasika, mleté maso je navíc ideální surovina jak pro zkušené kuchaře, tak i pro úplné začátečníky. Jedinou podmínkou úspěchu je koupit kvalitní maso a ideálně si ho namlít doma, nebo si vybraný kousek nechat zpracovat u řezníka. Detail receptu »

Mleté maso v pikantní zelenině

Dřív jsme doma docela často dělali buřty na pivu. Nedávno jsem si na ně vzpomněla a dostala na ně chuť. Jenže – uzeninám se snažím vyhýbat a pivu také. Zkusila jsem tedy jídlo připravit bez těchto surovin. Detail receptu »

Trhané maso (hovězí, vepřové, drůbeží)

Další recept z řady „bez práce“. I když se v tomto případě se nejedná o návod na finální jídlo (spíše o surovinu pro další upotřebení), rozhodně stojí za vyzkoušení. Proč? Protože trhané maso je vážně skvělé! Úžasně chutná, hodí se například do vhodného pečiva na styl burgeru, můžete jím doplnit květákové placičky, lze ho promíchat s květákovou rýží nebo jím naplnit vaječnou omelety… Zkrátka takový malý kuchařský poklad ❤️ Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Brokolicová polévka

Brokolicovou polévku jsem vždy měla spojenou se smetanou či krémovým sýrem. Na Whole30 a v paleo jsou ale tyto potraviny zakázané, takže jsem se tomuto druhu polévky dlouho vyhýbala. Jenže víte co? Úplně zbytečně. Smetanu lze skvěle nahradit rozmixovaným vejcem. Ale ti z vás, kteří mléčné výrobky používají, smetanu klidně mohou přidat také. Věřím ale, že vám polévka bude chutnat i bez ní ;-) Detail receptu »

Hovězí na brusinkách

Hovězí maso, stejně jako zvěřina, svou typickou výraznou chutí přímo vybízí ke kombinaci s něčím jemně nakyslým. Proto se tato masa často připravují dušená v červeném víně. Tahle ingredience je ale ve Whole30 zakázána (i na vaření), tak jsem zkusila hovězí podusit spolu s brusinkami. Inspirací mi byl jelení guláš. A výsledek? Za mě rozhodně skvělý, ráda se k této kombinaci budu vracet :-)

Detail receptu »

Pečené kuře po thajsku

Miluju asijskou kuchyni, její lehkost a zároveň pikantnost. A čím déle se stravuji podle pravidel na paleo, tím více se učím používat nové ingredience a různě je kombinovat. Detail receptu »

Salát Waldorf

Salát Waldorf je pojmenován po místu svého vzniku, po hotelu Waldorf Astoria v New Yorku, kde ho na konci 19. století vymyslel vrchní číšník Oscar Tschirky. Některé zdroje jeho autorství popírají, stejně tak se různí původně použité suroviny. Detail receptu »

Pečené kuřecí kousky na zelenině

Někdy mě hrozně mrzí, že se zatím přes internet nedá přenášet i vůně a chuť. Záměrně píšu zatím, protože to jednou určitě půjde. Do té doby mi ale budete muset věřit, že tohle jídlo opravdu stojí za vyzkoušení. Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Fajitas s květákovými plackami, rajčatovou salsou a guacamole

Tímto jídlem jsem včera završila své úspěšné Whole30. Chtěla jsem připravit něco netradičního, co plně odpovídá pravidlům Whole30, ale zároveň nadchne i běžné „jedlíky“. A co může být lepšího než jídlo, kde si každý nabere podle své chuti a vše si zkombinuje podle toho, jak to má rád? Detail receptu »

Vepřová panenka na houbách

Vepřová panenka je skvělé a chutné maso, snadno se ale může nevhodnou přípravou vysušit. Vyzkoušejte ho proto jen jemně opéct na pánvi a pak nechat dojít v troubě. Detail receptu »

Houbový nákyp

Někdy prostě není chuť na maso. A pokud se k tomu přidá i nedostatek času, je fajn mít v záloze nějaké snadné jídlo, které stačí doplnit zeleninovým salátem a máte na stole dobrotu, která nadchne svou jednoduchostí a přitom skvěle chutná. Detail receptu »

Hovězí rendang se zeleninovými nudlemi

Tenhle recept jsem měla v „merku“ už dávno předtím, než jsem vůbec poprvé slyšela o paleu nebo Whole30, ale nikdy jsem se k jeho přípravě „nedokopala“. Až teď. Své aktuální Whole30 jsem si kromě jiného pojala jako takovou malou osobní revoluci v kuchyni – zkouším nové recepty a ingredience, oprašuji ty dávno zapomenuté. Detail receptu »

Krkovička v hořčici s blanšírovanou kapustou

Blanšírování je stará klasická kuchařská metoda, která pomocí rychlého přivedení k varu a následného prudkého zchlazení pomáhá v zelenině uchovat maximum vitamínů a zároveň nádherně zvýrazní přirozenou barvu zeleniny. Detail receptu »

Kuřecí korma

Pokud máte rádi indická jídla nebo se prostě jen nebojíte na talíři trošku experimentovat, tenhle recept určitě vyzkoušejte. Kuřecí korma patří mezi nejoblíbenější druhy indických curry. Možná i díky tomu, že není vůbec pálivá a proto chutná i těm, kteří se jinak pikantním indickým jídlům vyhýbají. Detail receptu »

Krůtí roláda s listovým špenátem

Roláda vypadá na talíři vždy efektně, přitom je její příprava velmi jednoduchá. Čím roládu naplníte, zaleží čistě na vaší chuti a fantazii. Lze použít houby, různou zeleninu, bylinky anebo jen pár plátků slaniny pomazaných kvalitní hořčicí. Detail receptu »

Hovězí stir-fry s vaječnými „nudlemi“

Včera jsem navštívila Sapu v rámci zajímavé exkurze vedené nutriční gastronomkou Janou Černou, kde jsem si nakoupila většinu surovin na dnešní recept. Pokud jste z Prahy a blízkého okolí, rozhodně vám tuto akci doporučuji. Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky
Ještě nemáš žádné nabídky!

Zkontrolujte později, zda jsou k dispozici nějaké nabídky.