🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 990+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více
Počet receptů: 477

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou

Vepřová panenka bývá prubířským kamenem mnoha domácích kuchařů. Nejeden z nich ji totiž peče či restuje příliš dlouho na vysokou teplotu a pak je maso zbytečně vysušené. Detail receptu »

Nepečený kokosový „cheesecake“

Tenhle dort mi dal pěkně zabrat! Poprvé jsem si poznamenala pečlivě všechny ingredience, ale recept potřeboval ještě doladit. Tak jsem ho připravila znova. Jenže tentokrát si zase obměněné ingredience nesepsala, že si jejich gramáže zapamatuji. No, nezapamatovala 😀 Detail receptu »

Švestkový dip

No, nevypadá to možná zrovna vábně 😀 Ale je to vážně moc dobré, zejména k vepřovému a hovězímu masu, ať už jako dip nebo základ omáčky. Navíc to zabere jen pár minut a v lednici vydrží i několik týdnů či měsíců. Detail receptu »

Želatinové bonbónky

Mlsáte rádi? Co třeba takové gumové medvídky? I když to na první pohled nevypadá vůbec jako paleo, dá se tahle dobrota vytvořit doma za pár korun v porovnání s těmi kupovanými a ještě budete přesně vědět, co obsahuje. Detail receptu »

Zebra dort s banánovou stracciatella zmrzlinou

Tenhle dort mě už dlouho lákal udělat. Nápad s vrstvením dvou barev těsta, které vytvoří zajímavý žíhaný efekt, se mi velmi líbil. Jen jsem musela vyzkoušet, zda to bude fungovat i s oříškovou moukou. A funguje 😉 Detail receptu »

SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Sušená rajčata s ořechy a bazalkou

Nevím, jak vy, ale já naprosto miluju sušená rajčata. Dokážou dodat jídlu neopakovatelnou chuť. Jenže ta cena 🙁 Za malou skleničku běžně zaplatíte přes 100 Kč. Detail receptu »

Ořechové tyčinky

Určitě si i vy občas koupíte nějakou ořechovou tyčinku. Hodí se zejména v okamžicích, kdy nemáte čas nebo prostě možnost se normálně najíst. Pokud si hlídáte jejich kvalitu a složení, musíte si připlatit. Anebo si připravit vlastní tyčinky za zlomek ceny. Detail receptu »

Lepivá tamarindová kuřecí křídla se zeleninovým salátem

To, že miluji asijskou kuchyni, vám asi nemusím říkat, to jste si už určitě všimli sami. Líbí se mi její lehkost, svěžest, pikantnost a výrazná sladko-kyselá chuť. Detail receptu »

Lososové roládky se sušenými rajčaty

Někdy dlouho přemýšlím nad novým receptem a „kuchařská múza“ stále nepřichází. Někdy jen nakouknu do lednice a nápad na nové jídlo přijde jak blesk z čistého nebe. Přesně tak to bylo i s tímto receptem. Detail receptu »

Kuřecí směs s tamarindem a květákovou „rýží“

Jednou z věcí, které na paleu nebo Whole30 miluju, je objevování nových chutí a ingrediencí. Najednou v obchodech nemíjím bez povšimnutí různé „tajemné suroviny“, které jsem dřív „úspěšně“ ignorovala. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Plantainové chipsy a hranolky

Tento recept už jsem chtěla dlouho vyzkoušet. Plantainy byl jednou ze surovin, kterou jsem před změnou své stravy vůbec neznala. A protože ráda zkouším nové chutě a ingredience, bylo jasné, že k tomu prostě jednou dojde. Detail receptu »

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Horké počasí posledních dní mě inspirovalo k „vytvoření“ něčeho extra ledového a osvěžujícího. Po gazpacho polévce přišla na řadu ledová káva. A že v těch vedrech vážně „bodla“, vám asi nemusím vysvětlovat 😉

Detail receptu »

Gazpacho

Gazpacho je trošku netradiční polévka – jí se totiž studená. Co studená? Přímo ledově vychlazená. A to v horkých letních dnech může přijít vyloženě k chuti ❤️ Pochází z jižního Španělska, kde má snad každá rodina svůj vlastní zaručený recept – někdo přidává bílý chléb, jiný červené víno, základem je ale vždy perfektně zralá a chuťově bohatá zelenina. Bez ní to zkrátka nikdy nebude ono 🙂 Detail receptu »

Pomalu pečená panenka

Tradičně se panenka připravuje pěkně rychle a na vysokou teplotu. Také to tak dělám, když pospíchám. Ale pokud mám víc času, volím tenhle pomalý způsob přípravy za nízké teploty. Díky němu je panenka rovnoměrně jemňounce propečená po celé ploše a zároveň je krásně měkká a šťavnatá. Vyzkoušejte se mnou ❤️ Detail receptu »

Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Za dveřmi je astronomické léto (doslova chybí pár hodin), ale počasí posledních dní tomu moc neodpovídá. Proto i v tomto období, kdy se už běžně polévkám spíš vyhýbám, ráda zařadím do svého menu jídlo, které mě v podobném pošmourném počasí zahřeje na těle a svou úžasnou barvou i pohladí na duši. Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Slaný dort s lososem a batáty

Ryby by na našem jídelníčku měly být co nejčastěji. Jenže klasická úprava filetu v troubě či na pánvi se docela brzy přejí. Zejména, když máte omezený přístup k různým druhům ryb. Proto jsem zkusila dát dohromady recept, kde je rybí maso zpracováno trošku jiným způsobem a navíc z jedné porce nasytíte víc lidí. Detail receptu »

Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi

Z lednice na mě smutně koukaly poslední kousky zeleniny, troška mletého masa a půl sklenice pasírovaných rajčat. Venku se navíc oproti neděli výrazně ochladilo, takže výběr večeře byla jasný – zahřeje mě voňavá polévka minestrone. Detail receptu »

Brokolicový salát

Brokolici jsem měla vždycky spojenou jen s krémovou polévkou nebo dušenou přílohou k masu. Ale ono to jde i jinak. A nijak složitě 😉 Stačí blanšírovanou brokolici smíchat s majonézou a troškou česneku. Detail receptu »

Nepečený „cheesecake“ s jahodami

Sezóna jahod je tady! 🙂 Jahody se sice už dají koupit v obchodech poměrně dlouho, ale zatím to byly plody bez chuti, které „dozrávaly“ v kamionech během cesty ze Španělska nebo Itálie. Detail receptu »

Špenátová omeleta se žampióny

Špenát nemusí být vždy jen dušený. Zkuste ho jednoduše rozmixovat do vaječné směsi a připravit omelety. Ty naplňte třeba směsí z dušených žampiónů a máte za pár minut hotové krásně barevné a chutné jídlo. Detail receptu »

Coleslaw

V obchodech se během pozdního jara začíná objevovat rané zelí. Nezmeškejte jeho období a určitě si pár hlávek kupte. Nadchne vás svojí šťavnatostí a příjemnou jemnou chutí. Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0

Title

Text