Plantainové chipsy a hranolky
Tento recept už jsem chtěla dlouho vyzkoušet. Plantainy byl jednou ze surovin, kterou jsem před změnou své stravy vůbec neznala. A protože ráda zkouším nové chutě a ingredience, bylo jasné, že k tomu prostě jednou dojde. Detail receptu »
Ledová káva s kokosovou šlehačkou
Horké počasí posledních dní mě inspirovalo k „vytvoření“ něčeho extra ledového a osvěžujícího. Po gazpacho polévce přišla na řadu ledová káva. A že v těch vedrech vážně „bodla“, vám asi nemusím vysvětlovat 😉
Gazpacho
Gazpacho je trošku netradiční polévka – jí se totiž studená. Co studená? Přímo ledově vychlazená. A to v horkých letních dnech může přijít vyloženě k chuti ❤️ Pochází z jižního Španělska, kde má snad každá rodina svůj vlastní zaručený recept – někdo přidává bílý chléb, jiný červené víno, základem je ale vždy perfektně zralá a chuťově bohatá zelenina. Bez ní to zkrátka nikdy nebude ono 🙂 Detail receptu »
Pomalu pečená panenka
Tradičně se panenka připravuje pěkně rychle a na vysokou teplotu. Také to tak dělám, když pospíchám. Ale pokud mám víc času, volím tenhle pomalý způsob přípravy za nízké teploty. Díky němu je panenka rovnoměrně jemňounce propečená po celé ploše a zároveň je krásně měkká a šťavnatá. Vyzkoušejte se mnou ❤️ Detail receptu »
Mrkvový krém s kokosovým mlékem
Za dveřmi je astronomické léto (doslova chybí pár hodin), ale počasí posledních dní tomu moc neodpovídá. Proto i v tomto období, kdy se už běžně polévkám spíš vyhýbám, ráda zařadím do svého menu jídlo, které mě v podobném pošmourném počasí zahřeje na těle a svou úžasnou barvou i pohladí na duši. Detail receptu »
SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Slaný dort s lososem a batáty
Ryby by na našem jídelníčku měly být co nejčastěji. Jenže klasická úprava filetu v troubě či na pánvi se docela brzy přejí. Zejména, když máte omezený přístup k různým druhům ryb. Proto jsem zkusila dát dohromady recept, kde je rybí maso zpracováno trošku jiným způsobem a navíc z jedné porce nasytíte víc lidí. Detail receptu »
Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi
Z lednice na mě smutně koukaly poslední kousky zeleniny, troška mletého masa a půl sklenice pasírovaných rajčat. Venku se navíc oproti neděli výrazně ochladilo, takže výběr večeře byla jasný – zahřeje mě voňavá polévka minestrone. Detail receptu »
Brokolicový salát
Brokolici jsem měla vždycky spojenou jen s krémovou polévkou nebo dušenou přílohou k masu. Ale ono to jde i jinak. A nijak složitě 😉 Stačí blanšírovanou brokolici smíchat s majonézou a troškou česneku. Detail receptu »
Nepečený „cheesecake“ s jahodami
Sezóna jahod je tady! 🙂 Jahody se sice už dají koupit v obchodech poměrně dlouho, ale zatím to byly plody bez chuti, které „dozrávaly“ v kamionech během cesty ze Španělska nebo Itálie. Detail receptu »
Špenátová omeleta se žampióny
Špenát nemusí být vždy jen dušený. Zkuste ho jednoduše rozmixovat do vaječné směsi a připravit omelety. Ty naplňte třeba směsí z dušených žampiónů a máte za pár minut hotové krásně barevné a chutné jídlo. Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Coleslaw
V obchodech se během pozdního jara začíná objevovat rané zelí. Nezmeškejte jeho období a určitě si pár hlávek kupte. Nadchne vás svojí šťavnatostí a příjemnou jemnou chutí. Detail receptu »
Špenátová tortilla z mandlové mouky
Koupili jste si čerstvý špenát a už vám začíná doma trošku ovadat? Na dušený už nemáte chuť? Zbylo vám nějaké maso od večeře a nevíte, jak z něj vykouzlit další svěží jídlo? Detail receptu »
Pórková polévka s lososem
Recept na tuto polévku v sobě ukrývá 2 snahy: 1) Nasytit z jedné porce lososa více lidí. 2) Uvařit krémovou polévku bez použití smetany, kokosového mléka anebo vajec. Detail receptu »
Lilkový tatarák
Hovězí nebo telecí tatarský biftek miluju, i ten z lososa. Ale ne vždy je k dispozici čerstvé kvalitní maso, nebo na něj není prostě chuť. V takové chvíli by mohl přijít k chuti tenhle ryze vegetariánský recept. Detail receptu »
Telecí burger se salátem z avokáda a rajčat
Podařilo se mi úplnou náhodou sehnat 2 ingredience, které se na mém jídelníčku v poslední době moc neobjevovaly – velké krásně zralé masité rajče (jasně, nebyla sezóna) a mleté telecí v prvotřídní kvalitě (to se v nabídce řeznictví moc neobjevuje). Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Rychlé masové kuličky se zeleninou
Ne vždy je čas nebo chuť trávit u plotny delší dobu. V takových chvílích se hodí mít v záloze recepty, které vám zaberou minimum času a přesto si na výsledném jídle pochutnáte. Do této kategorie lze zařadit i následující recept – jeho přípravou nestrávíte víc jak 30 minut. A když na koulení kuliček získáte ten správný grif, tak se do toho vejdete i se závěrečným pochutnáním 🙂 Detail receptu »
Lososové koláčky s citrónovou majonézou
Tohle jídlo mi evokuje teplé letní večery. Nevím vlastně ani proč 😀 Možná je to kombinací sladké chutě dýně a ryby s osvěžující kyselostí citronové majonézy. Detail receptu »
Hovězí guláš
Hovězí guláš je klasikou české kuchyně. Bohužel hodně lidí zbytečně používá mouku pro zahuštění. A přitom na správný hustý guláš stačí dodržet 2 základní pravidla – cibule by mělo být stejně jako masa (co se týká objemu, ne nutně váhy) a při nákupu sáhněte raději po prorostlém mase (ideálně kližce) než třeba po libovém zadním. Tyto dvě ingredience a pomalé dušení zajistí, aby váš guláš byl krásně hustý i bez použití mouky. Detail receptu »
Krémová špenátová polévka s květákem a kešu ořechy
Krémová polévka je automaticky spojená s představou smetany. Ta ale do Whole30 nebo palea nepatří, proto ji lidé často nahrazují kokosovým mlékem. Sice ho osobně vážně miluju, ale jeho typická chuť a vůně mi do běžných jídel nesedí. Detail receptu »
Masovo-kapustový nákyp
Nejčastější otázkou, kterou dostávám k jídelníčku Whole30, je dotaz na jednoduché snídaně. Většina z nás totiž nemá ráno čas na přípravu čerstvého jídla a pokud se chvilka najde, často to řešíme míchanými vejci. Detail receptu »
Sladko-kyselá pečená žebírka
Na sladké jsem nikdy nebyla, ale sladko-kyselá chuť mi učarovala. Jenže ve Whole30, kde nejsou povolená žádná sladidla, to je celkem problém. Nebo že by ne? 🙂 Detail receptu »