📖 Nová Svěží kuchařka 170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa. Prozkoumat kuchařku
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kategorie: Maso, Stravovací styl: Low Carb, Počet receptů: 98

Křupavé tacos

Mexická kuchyně je založená na ingrediencích, jako jsou fazole, kukuřice a pšeničná či kukuřičná mouka na tortilly, nachos a tacos. Že ani jednu z těchto surovin nejíte? Nevadí. Poradím vám, jak na to 🙂 Detail receptu »

Kuřecí salát

Jak jsem slíbila, tak plním – recept na využití masa, které vám zbylo po uvaření kuřecí polévky. Ingrediencí je na první pohled málo, ale výsledek příjemně překvapí. Jen pozor na „velké oči“ – salát je hodně sytý 😉 Detail receptu »

Kuřecí řízky a dýňový „bramborový“ salát

Vyhýbáte se mouce a bramborám? Nebo jen hledáte inspiraci na novou alternativu klasických řízků a bramborového salátu? Snadná pomoc, maso obalte v mandlích a parmazánu, salát připravte z dýně. Věřím, že budete velmi mile překvapeni. U nás doma se dýňový salát stal už štědrovečerní klasikou, která nesmí na stole chybět. Detail receptu »

Hovězí carpaccio

Tohle jídlo asi nezařadíte do svého pravidelného jídelníčku ;-). Potřebné ingredience totiž nepatří mezi ty nejlevnější. Na druhou stranu – je to přesně ten recept, kterého se většina lidí bojí a přitom je tak jednoduchý. Pokud ho připravíte pro nějakou sváteční událost anebo jen pro hezký věčer s drahou polovičkou, určitě neprohloupíte.

Detail receptu »

Vepřová pečeně na zelí

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ 😀 Detail receptu »

Pečená kuřecí křídla

Tohle jídlo má doma vždycky úspěch. A přitom je tak jednoduché na přípravu a takřka bezpracné. Jen je potřeba dobře rozpočítat porce, aby se dostalo opravdu na všechny – jídlo nějak záhadně rychle mizí z talíře 😀 Detail receptu »

Masové kuličky s dýňovým pyré

Obě části tohoto pokrmu hravě zvládnete připravit najednou v troubě. Zapomeňte na zažité postupy – dýni totiž nemusíte pracně loupat a vařit, masové kuličky se také nemusí připravovat jen na pánvi.

Detail receptu »

Domácí slanina

To, co se v našich končinách prodává pod názvem „anglická slanina“, byste v Anglii jen těžko sháněli. Ostatně, bylo by tomu tak téměř na celém světě. Tam totiž naší verzi vůbec neznají. Pojďme tedy společně vyzkoušet tu „světovou“ verzi 😉

Detail receptu »

Bigos

Bigos – polské národní jídlo, jehož základem je zelí a 2 druhy masa. Příprava tohoto jídla není zrovna nejkratší, navíc nejlépe chutná několik dní odleželé, ale ta trocha trpělivosti rozhodně stojí za to. Detail receptu »

Krůtí pečeně

Sehnat kvalitní šunku bez „éček“ je nadlidský výkon, hraničící se zázrakem. Uzeninám (snad kromě slaniny) se proto snažím vyhýbat. Následující návod není sice na klasickou dušenou šunku, ale v mnoha receptech jí může s přehledem nahradit.

Detail receptu »

Pikantní krkovička s pečenou kořenovou zeleninou

Tohle jídlo si doma chodili všichni přidávat, dokud nezůstaly prázdné pekáče a nezmizely i porce na druhý den:-) Detail receptu »

Flank steak s celerovými hranolkami

Pořádný kus dobře připraveného masa pro mě znamená „nebe v hubě“ 🙂 Kvalitní steakové maso není zrovna nejlevnější záležitost. Dobře uzrálý flank steak ale lze koupit již okolo 300 Kč za kilo, což není až tak šílená investice. Detail receptu »

Roastbeef s česnekovou majonézou

Roastbeef (rostbíf) jsem milovala už jako dítě. Že bych ho zvládla někdy sama udělat, mě ani ve snu nenapadlo – příprava mi vždycky připadala hrozně složitá, něco jako molekulární chemie 😉 Ale ono je to mnohem snazší, než se zdá. Takže se toho nebojte a recept vyzkoušejte. Detail receptu »

Pikantní masová směs

Tohle jídlo hodně připomíná pikantní masovou směs Katův šleh, kterou tak kriticky vyhledává jeden nejmenovaný kuchař na jídelních lístcích všech navštívených restaurací. Chápu, tohle není zrovna žádná vysoká gastronomie. Ale je to zatraceně dobré a hlavně hotové za pár minut 🙂 Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky