Kachní rillettes s cibulovou marmeládou
Tenhle recept opravdu doporučuji vaší pozornosti. Pokud máte rádi paštiky, různé masové pomazánky a nebojíte se tuku, tenhle francouzský recept rozhodně vyzkoušejte. Detail receptu »
Kulajda s batáty
Tuhle polévku si nedělám často, ale s o to větší chutí. Pokud máte k dispozici nasušené nebo zmrazené houby od léta, rozhodně ji zkuste. A jestli seženete i čerstvý kopr, bude to lahoda. To mi věřte 😉 Detail receptu »
Hovězí ragú
Ragú je vlastně honosnější název pro masovou směs se zeleninou. Můžete se také setkat s houbovou variantou, nicméně základem by mělo být maso a pro přípravu by mělo být použito dlouhé dušení. Detail receptu »
Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce
Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.
Kuře Tikka Masala
Ve Velké Británii je tohle jídlo tak známé, že si ho běžně objednáte pod zkratkou CTM (Chicken Tikka Masala). Tikka znamená „kousky masa“ a „masala“ je v indické kuchyni označení pro omáčku. Detail receptu »
Celerová polévka s nivou a ořechy
Musím se přiznat, že na tuhle polévku mě už dávno upozornila moje nejlepší kamarádka a já tomu nevěnovala příliš pozornosti. Teď jsem ji vyzkoušela a musím říct, že polévka je naprosto skvělá a já se k ní ráda budu vracet. A kamarádce M. tímto opožděně děkuju za skvělý tip 😉 Detail receptu »
Pikantní játrová směs
Játra mi nikdy příliš nechutnala. V paštice mi jejich typická chuť nevadí, ba přímo naopak. Ale játra jen tak samotná, třeba na cibulce, to není úplně moje parketa. Ovšem drůbeží játra připravená se zeleninou a špetkou skořice, to je jiná, to můžu ❤️ Schválně vyzkoušejte a určitě mi dáte za pravdu 🙂 Detail receptu »
Živáňská pečeně
Naprosto jednoduché jídlo, které se vlastně připraví samo. No dobře, úplně samo se nepřipraví, trošku práce vás stát bude 😉 Ale těch pár minut stojí rozhodně za to. A než se živáňská upeče, můžete na hodinu vyrazit na procházku. Pak vám bude chutnat ještě víc 🙂 Detail receptu »
Tvarůžková pomazánka
Olomouckým tvarůžkům jsem nikdy příliš neholdovala, ale po téhle pomazánce se můžu „utlouct“. Rozhodně si ji ale nedávám, když čekám návštěvu nebo mám nějaké vyřizování 😉 Detail receptu »
SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou
Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.
Paleo Jambalaya
Určitě jste už jedli paellu (nebo o ní alespoň slyšeli). A co jambalayu, její americkou variantu? Znáte? Pokud ne, rozhodně ji vyzkoušejte. Je to skvělé jídlo „z jednoho hrnce“, pikantní a plné chutí, pocházející z oblasti New Orleans v Louisianě. Detail receptu »
Pečená pikantní španělská omeleta
Nevím, jak vy, ale já prostě miluju pikantní jídla. Tohle je přesně jedno z nich. Pokud vy ale nejste příznivcem pálivé chuti, nemusíte se tomuto receptu vyhýbat. Stačí vynechat nebo trošku ubrat dávkování chilli. Detail receptu »
Jelení guláš s batátovými placičkami
Dostal se mi do ruky hezký kousek jeleního masa. První, co mě napadlo, byl guláš s brusinkami. A volba to byla vážně dobrá. V kombinaci s nasládlými batáty tvořila jeho lehce navinulá chuť skvělou kombinaci. Detail receptu »
Kachna se zelím a celerovými „knedlíky“
Kachna s knedlíkem a se zelím – další tradiční pokrm české kuchyně. Ani na paleu není nutné se této dobroty vzdávat, stačí udělat jen pár změn. U knedlíků možná trošku větší změny, ale to neznamená, že výsledek nestojí za to 😉 Detail receptu »
Boloňské celerové „lasagne“
Základem Lasagna Bolognese, klasického italského jídla, je poctivá boloňská omáčka, kvalitní těstoviny a bešamel. S pár úpravami jde tuto klasiku připravit v primal variantě. Vyzkoušejte, určitě budete mile překvapeni 🙂 Detail receptu »
Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí
Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny
Celerové „halušky“ se zelím
Bryndzové halušky se u nás doma nikdy „nechytly“. Ale se zelím a slaninou – to je jiná! ❤️ Zkusila jsem rodinku uctít různými variantami zeleninových halušek, ale jednoznačně nejlepší odezvu měly tyto celerové. Detail receptu »
Domácí sulc
Pokud si vaříte domácí, opravdu poctivé vývary z masa a kostí, jistě jste si všimli, že vám polévka do druhého dne v lednici ztuhne do konzistence „amarounů“ 🙂 Jestliže tuto želírovací vlastnost ještě přiživíte správně zvoleným druhem masa, můžete uvařit opravdu hutný vývar a z něj si udělat domácí sulc, plný hodnotných minerálů a výživných látek. Detail receptu »
Zelňačka s dýní a houbami
Zelňačku jsem vždycky milovala ❤️ Jakmile se ochladilo, okamžitě jsem na ni dostala chuť. Ani dnes tomu není jinak, jen jsem změnila postup přípravy. Dřív jsem ji totiž dělávala zahuštěnou jíškou. Jenže ta je úplně zbytečná! Rozmixovaná zelenina je mnohem lepší 🙂 Detail receptu »
Špenátový salát se slaninou a vejci
Někdy je opravdu nejlepší nevymýšlet žádné složitosti, zkombinovat pár základních surovin a skvělé jídlo je za pár minut na stole. Detail receptu »
Kaštanová polévka
Kaštanová polévka už několik let patří na náš rodinný tradiční štědrovečerní stůl. Poprvé jsem ji připravila jen tak pro zpestření a na ochutnání, ale všem tak zachutnala, že dnes už si bez ní slavnostní tabuli nedokážeme představit. Pokud máte rádi krémové polévky, s příjemně nasládlou jemně oříškovou chutí, pak tuhle lahůdku určitě také vyzkoušejte. Jen aby nedošlo k mýlce - když píšu o kaštanech, nemyslím plody jírovce maďalu, které najdete běžně v parku a ze kterých si děti vyrábějí ve školce zvířátka. Ty se jíst vážně nedají 🙂 Detail receptu »
Cuketové „špagety“ s kari omáčkou
Pamatuju si naprosto přesně, když jsem poprvé slyšela o omáčce ze smetany, kari a... sójové omáčky. Říkala jsem, že tohle vážně nemůže chutnat dobře. Že se k sobě smetana a sójovka vůbec, ale vůbec nehodí. Jenže víte co? Je to naprostá lahoda ❤️ Dokonce taková, že se u nás doma stala jedním z nejoblíbenějších jídel. Detail receptu »
Indické kuře v kokosové omáčce
Indická kuchyně je bohatá na chutě, vůně a barvy. Přímo jimi hýří! Každé sousto je jak ohňostroj vjemů. Někomu chvilku trvá, než si na to zvykne, ale když se tak stane, zamiluje se na celý život. Ať už patříte mezi její milovníky nebo si k ní cestu teprve hledáte, vyzkoušejte tento recept inspirovaný právě indickou kuchyní. Věřím, že si pochutnáte ❤️ Detail receptu »
Pikantní sekaná
Sekaná je další stálicí české kuchyně, snad každá rodina má svůj recept. Základem je ale vždy mleté maso a koření. V klasické verzi se také obyčejně přidává strouhanka, kterou lze ale velmi snadno nahradit psylliem. Detail receptu »