📱 Mobilní aplikace plná receptů.Nejvíce mých receptů na jednom místě
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Štítek: PROSINEC - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

uskladněné Celer CELER
uskladněné Cibule CIBULE
uskladněné Cuketa CUKETA
uskladněné Česnek ČESNEK
uskladněné Dýně DÝNĚ
čerstvé Kadeřávek KADEŘÁVEK
uskladněné Kaštany jedlé KAŠTANY JEDLÉ
uskladněné Kedlubna KEDLUBNA
uskladněné Křen KŘEN
uskladněné Mrkev MRKEV
uskladněné Pastiňák PASTIŇÁK
uskladněné Patizón PATIZÓN
uskladněné Petržel PETRŽEL
uskladněné Pórek PÓREK
uskladněné Pekingské zelí PEKINGSKÉ ZELÍ
uskladněné Ředkev ŘEDKEV
uskladněné Červená řepa ŘEPA
uskladněné Tuřín TUŘÍN
uskladněné Hlávkové zelí ZELÍ
uskladněné Hrušky zimní HRUŠKY (ZIMNÍ)
uskladněné Jablka JABLKA (ZIMNÍ)

Co z prosincových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 121

Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách

406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”

Škvarkové zelňáky

Ačkoliv se velmi ráda inspiruji zahraničními recepty, se stejnou chutí vařím i českou klasiku. I když s drobnými obměnami, aby vyhovovala mému stravovacímu stylu - tedy s vynecháním mouky, cukru a většinou i mléčných výrobků. Detail receptu »

Zelný salát s červenou řepou

Tomuhle se říká „vitamínová bomba“. Kam se hrabe nějaký mulťák z lékárny :-) Věděli jste, že v zelí je jen o něco menší množství vitamínu C než v citrónech? Pro pokrytí denní dávky cca 80 mg (při nemoci tato potřeba stoupá až 20násobně) jich stačí sníst přibližně 180 g. Ale uznáte sami, že miska zelného salátu se konzumuje mnohem lépe než stejné množství citrónu :-D Detail receptu »

Mrkvový dort s kešu krémem

Mrkev, jablka a ořechy jsou skvělé sezónní suroviny, které vám ve vhodné kombinaci dokáží prozářit pochmourný podzimní den. Dort není potřeba ani příliš doslazovat. Přirozenou sladkost mrkve a jablek stačí trochu podpořit pár datlemi. Detail receptu »

Batátový přílohový salát s křenem a hořčicí

Tenhle salát je až směšně jednoduchý, přitom vás zaručeně nadchne svou výraznou chutí, která skvěle doplní jakékoliv upečené maso (nejvíc mu to ale bude asi slušet s vepřovou pečení nebo bůčkem). Detail receptu »

Jablečná granola

Jednou z nejvíce diskutovaných oblastí v paleo jsou snídaně. Ze začátku si každý nadšeně připravuje vejce na tisíce různých způsobů, jenže i ty se brzy přejí. Nebo jste byli zvyklí na ranní kaše a cereálie s mlékem, popřípadě máte na vejce intoleranci. Co pak? Detail receptu »

NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Spirálový zeleninový koláč

Tenhle efektní zeleninový koláč mě už dlouho lákal udělat. Bylo mi ale jasné, že bude hodně pracný, původní recept navíc obsahoval moučný korpus a náplň ze zakysané smetany. A do toho se mi ani do jednoho nechtělo. Jenže, občas je prostě nejlepší nechat nápad trošku „uležet“ a on se časem vytříbí sám. Detail receptu »

Hruškový makovec

Tedy nevím jak vy, já ale funguji na sluneční pohon. Studené a pošmourné počasí v posledních dnech mi na náladě nepřidá. Co mi ale dokáže náladu zvednout, je krásně voňavý dezert ;-) Detail receptu »

Dýňové placky

Dýňová sezóna je tady! Jestli dýni milujete stejně jako já, budete podobně nadšení. Dýně je totiž neuvěřitelně variabilní zelenina, dá se z ní připravit spoustu dobrot – od pyré či polévky, přes pečenou dýni, po dezerty. A když budete mít pocit, že už vám nic nového nemůže ukázat, vždy se objeví něco nového, co vás nadchne. Detail receptu »

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou

Vepřová panenka bývá prubířským kamenem mnoha domácích kuchařů. Nejeden z nich ji totiž peče či restuje příliš dlouho na vysokou teplotu a pak je maso zbytečně vysušené. Detail receptu »

Švestkový dip

No, nevypadá to možná zrovna vábně :-D Ale je to vážně moc dobré, zejména k vepřovému a hovězímu masu, ať už jako dip nebo základ omáčky. Navíc to zabere jen pár minut a v lednici vydrží i několik týdnů či měsíců. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Za dveřmi je astronomické léto (doslova chybí pár hodin), ale počasí posledních dní tomu moc neodpovídá. Proto i v tomto období, kdy se už běžně polévkám spíš vyhýbám, ráda zařadím do svého menu jídlo, které mě v podobném pošmourném počasí zahřeje na těle a svou úžasnou barvou i pohladí na duši. Detail receptu »

Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi

Z lednice na mě smutně koukaly poslední kousky zeleniny, troška mletého masa a půl sklenice pasírovaných rajčat. Venku se navíc oproti neděli výrazně ochladilo, takže výběr večeře byla jasný – zahřeje mě voňavá polévka minestrone. Detail receptu »

Coleslaw

V obchodech se během pozdního jara začíná objevovat rané zelí. Nezmeškejte jeho období a určitě si pár hlávek kupte. Nadchne vás svojí šťavnatostí a příjemnou jemnou chutí. Detail receptu »

Pórková polévka s lososem

Recept na tuto polévku v sobě ukrývá 2 snahy: 1) Nasytit z jedné porce lososa více lidí. 2) Uvařit krémovou polévku bez použití smetany, kokosového mléka anebo vajec. Detail receptu »

Lososové koláčky s citrónovou majonézou

Tohle jídlo mi evokuje teplé letní večery. Nevím vlastně ani proč :-D Možná je to kombinací sladké chutě dýně a ryby s osvěžující kyselostí citronové majonézy. Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Masovo-kapustový nákyp

Nejčastější otázkou, kterou dostávám k jídelníčku Whole30, je dotaz na jednoduché snídaně. Většina z nás totiž nemá ráno čas na přípravu čerstvého jídla a pokud se chvilka najde, často to řešíme míchanými vejci. Detail receptu »

Pečená dýně s kysaným zelím a masem

Původně jsem tento recept ani na blog dávat nechtěla. Ale… Jídlo jsem si připravila na oběd do práce, kde ochutnaly všechny mé kolegyně. A ačkoliv se stravují podle konvenčních pravidel, chtěly recept. Takže, tady je :-) Jídlo možná není úplně fotogenické, vše ale vynahradí jeho chuť. Perfektně se v něm totiž doplňují sladká chuť (z dýně), kyselá (ze zelí) a slaná (z masa a výpeku). Rozhodně doporučuji k vyzkoušení. A kolegyňky z práce by se mnou určitě souhlasily ❤️ Detail receptu »

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny

Zelí miluju. Jenže – jako příloha k masu mi víc chutná to červené, dušené, s jemně nasládlou chutí. Nejdřív jsem zkoušela červené zelí dochucovat kokosovým cukrem a jablkem. Určitě to nebylo špatné. Jde to ale i jinak :-) Detail receptu »

Salát Waldorf

Salát Waldorf je pojmenován po místu svého vzniku, po hotelu Waldorf Astoria v New Yorku, kde ho na konci 19. století vymyslel vrchní číšník Oscar Tschirky. Některé zdroje jeho autorství popírají, stejně tak se různí původně použité suroviny. Detail receptu »

Vepřová panenka na houbách

Vepřová panenka je skvělé a chutné maso, snadno se ale může nevhodnou přípravou vysušit. Vyzkoušejte ho proto jen jemně opéct na pánvi a pak nechat dojít v troubě. Detail receptu »

Hovězí rendang se zeleninovými nudlemi

Tenhle recept jsem měla v „merku“ už dávno předtím, než jsem vůbec poprvé slyšela o paleu nebo Whole30, ale nikdy jsem se k jeho přípravě „nedokopala“. Až teď. Své aktuální Whole30 jsem si kromě jiného pojala jako takovou malou osobní revoluci v kuchyni – zkouším nové recepty a ingredience, oprašuji ty dávno zapomenuté. Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky