📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Bez masa

Počet receptů: 238

Želatinové bonbónky

Mlsáte rádi? Co třeba takové gumové medvídky? I když to na první pohled nevypadá vůbec jako paleo, dá se tahle dobrota vytvořit doma za pár korun v porovnání s těmi kupovanými a ještě budete přesně vědět, co obsahuje. Detail receptu »

Zebra dort s banánovou stracciatella zmrzlinou

Tenhle dort mě už dlouho lákal udělat. Nápad s vrstvením dvou barev těsta, které vytvoří zajímavý žíhaný efekt, se mi velmi líbil. Jen jsem musela vyzkoušet, zda to bude fungovat i s oříškovou moukou. A funguje ;-) Detail receptu »

Sušená rajčata s ořechy a bazalkou

Nevím, jak vy, ale já naprosto miluju sušená rajčata. Dokážou dodat jídlu neopakovatelnou chuť. Jenže ta cena :-( Za malou skleničku běžně zaplatíte přes 100 Kč. Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Ořechové tyčinky

Určitě si i vy občas koupíte nějakou ořechovou tyčinku. Hodí se zejména v okamžicích, kdy nemáte čas nebo prostě možnost se normálně najíst. Pokud si hlídáte jejich kvalitu a složení, musíte si připlatit. Anebo si připravit vlastní tyčinky za zlomek ceny. Detail receptu »

Plantainové chipsy a hranolky

Tento recept už jsem chtěla dlouho vyzkoušet. Plantainy byl jednou ze surovin, kterou jsem před změnou své stravy vůbec neznala. A protože ráda zkouším nové chutě a ingredience, bylo jasné, že k tomu prostě jednou dojde. Detail receptu »

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Horké počasí posledních dní mě inspirovalo k „vytvoření“ něčeho extra ledového a osvěžujícího. Po gazpacho polévce přišla na řadu ledová káva. A že v těch vedrech vážně „bodla“, vám asi nemusím vysvětlovat ;-)

Detail receptu »

Gazpacho

Gazpacho je trošku netradiční polévka – jí se totiž studená. Co studená? Přímo ledově vychlazená. A to v horkých letních dnech může přijít vyloženě k chuti ❤️ Pochází z jižního Španělska, kde má snad každá rodina svůj vlastní zaručený recept – někdo přidává bílý chléb, jiný červené víno, základem je ale vždy perfektně zralá a chuťově bohatá zelenina. Bez ní to zkrátka nikdy nebude ono :-) Detail receptu »

Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Za dveřmi je astronomické léto (doslova chybí pár hodin), ale počasí posledních dní tomu moc neodpovídá. Proto i v tomto období, kdy se už běžně polévkám spíš vyhýbám, ráda zařadím do svého menu jídlo, které mě v podobném pošmourném počasí zahřeje na těle a svou úžasnou barvou i pohladí na duši. Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Brokolicový salát

Brokolici jsem měla vždycky spojenou jen s krémovou polévkou nebo dušenou přílohou k masu. Ale ono to jde i jinak. A nijak složitě ;-) Stačí blanšírovanou brokolici smíchat s majonézou a troškou česneku. Detail receptu »

Nepečený „cheesecake“ s jahodami

Sezóna jahod je tady! :-) Jahody se sice už dají koupit v obchodech poměrně dlouho, ale zatím to byly plody bez chuti, které „dozrávaly“ v kamionech během cesty ze Španělska nebo Itálie. Detail receptu »

Špenátová omeleta se žampióny

Špenát nemusí být vždy jen dušený. Zkuste ho jednoduše rozmixovat do vaječné směsi a připravit omelety. Ty naplňte třeba směsí z dušených žampiónů a máte za pár minut hotové krásně barevné a chutné jídlo. Detail receptu »

Coleslaw

V obchodech se během pozdního jara začíná objevovat rané zelí. Nezmeškejte jeho období a určitě si pár hlávek kupte. Nadchne vás svojí šťavnatostí a příjemnou jemnou chutí. Detail receptu »

Špenátová tortilla z mandlové mouky

Koupili jste si čerstvý špenát a už vám začíná doma trošku ovadat? Na dušený už nemáte chuť? Zbylo vám nějaké maso od večeře a nevíte, jak z něj vykouzlit další svěží jídlo? Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Lilkový tatarák

Hovězí nebo telecí tatarský biftek miluju, i ten z lososa. Ale ne vždy je k dispozici čerstvé kvalitní maso, nebo na něj není prostě chuť. V takové chvíli by mohl přijít k chuti tenhle ryze vegetariánský recept. Detail receptu »

Krémová špenátová polévka s květákem a kešu ořechy

Krémová polévka je automaticky spojená s představou smetany. Ta ale do Whole30 nebo palea nepatří, proto ji lidé často nahrazují kokosovým mlékem. Sice ho osobně vážně miluju, ale jeho typická chuť a vůně mi do běžných jídel nesedí. Detail receptu »

Mrkvovo-fenyklová polévka

Sice už se nezadržitelně blíží jaro a já mám čím dál tím častěji chuť na čerstvou tepelně neupravenou zeleninu, ale večery bývají stále docela studené, takže v takových chvílích se polévka stále hodí. Detail receptu »

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny

Zelí miluju. Jenže – jako příloha k masu mi víc chutná to červené, dušené, s jemně nasládlou chutí. Nejdřív jsem zkoušela červené zelí dochucovat kokosovým cukrem a jablkem. Určitě to nebylo špatné. Jde to ale i jinak :-) Detail receptu »

BBQ barbecue omáčka

Dobrá BBQ omáčka dokáže s masem divy! Třeba taková vepřová žebírka, trhané hovězí nebo kuřecí křídla dochucená barbecue omáčkou a upečená krásně doměkka vás s prvním soustem vystřelí na vrchol blaha ❤️ Připravte si vlastní BBQ omáčku a tenhle pocit vyzkoušejte :-) Detail receptu »

Čokoládovo-banánový dort

Jeden banánový dort na blogu už mám. Tenhle je ale bez mléčných výrobků, proto ho mohou zkusit i ti, kteří jedí podle pravidel paleo. Detail receptu »

Brokolicová polévka

Brokolicovou polévku jsem vždy měla spojenou se smetanou či krémovým sýrem. Na Whole30 a v paleo jsou ale tyto potraviny zakázané, takže jsem se tomuto druhu polévky dlouho vyhýbala. Jenže víte co? Úplně zbytečně. Smetanu lze skvěle nahradit rozmixovaným vejcem. Ale ti z vás, kteří mléčné výrobky používají, smetanu klidně mohou přidat také. Věřím ale, že vám polévka bude chutnat i bez ní ;-) Detail receptu »

Salát Waldorf

Salát Waldorf je pojmenován po místu svého vzniku, po hotelu Waldorf Astoria v New Yorku, kde ho na konci 19. století vymyslel vrchní číšník Oscar Tschirky. Některé zdroje jeho autorství popírají, stejně tak se různí původně použité suroviny. Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0