📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Stravovací styl: Bez vajec

Počet receptů: 288

Krémová polévka z pečeného patizonu a fenyklu

Patizon a fenykl nejsou úplně tradičními druhy zeleniny, ze kterých by se doma běžně vařilo. Zejména u fenyklu se hodně lidí vyhýbá jeho specifické chuti. Věděli jste ale, že po tepelné úpravě se tato pro někoho velmi nepříjemná chuť a vůně zcela ztrácí a fenykl naopak krásně zesládne? Detail receptu »

Rychle naložený květák

Zaručuji vám, že tenhle květák překvapí naprosto každého, komu ho dáte na talíř. A to nejen svými zářivými barvami, ale i skvělou chutí. Příprava trvá jen pár minut. Pak už jen stačí vydržet alespoň do druhého dne a můžete ochutnat tuhle křupavou lahůdku. Myslím, že hned poběžíte pro další květák :-) Detail receptu »

Batátové krokety

Pokud si chcete občas zpestřit jídelníček a až tak nehlídáte množství sacharidů, můžete si připravit krokety z pečených batátů. I když se doba přípravy zdá dlouhá, většinu času zabírá samotné upečení a vychladnutí batátů. Detail receptu »

Bůček dušený v kokosové vodě

Recept na dušený bůček vychází z vietnamské kuchyně. Kombinuje v sobě nasládlou chuť vody z mladého kokosu (pozor neplést s kokosovým mlékem), pikantnost chilli papriček a kyselost limetky. Detail receptu »

Chřestová krémová polévka

Tenhle recept musíte rozhodně vyzkoušet. Budete vrnět blahem, jak moc je dobrý. Možná se o druhou porci ani nebudete chtít dělit :-) Takže, pokud je právě sezóna, určitě si chřestu kupte víc a polévky si udělejte pořádný kotel. Detail receptu »

NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny

Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete kompaktní jídlo do ruky, které chutná dobře i studené. Detail receptu »

Mexický „tacos“ bůček

Miluju jídla, která se jí rukama. Chutnají mi tak nejvíc. A pokud se navíc jedná o pokrm, kde si každé sousto nakombinujete sami podle sebe, jsem na vrcholu blaha :-D Sem bezpochyby patří různé nachos, tacos a wrapy z mexické kuchyně. Detail receptu »

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu

Nejsem zrovna typický milovník čokolády, čokoláda mi nikdy příliš nechutnala. Když jsem ale pro přípravu vánočního cukroví a kurzy vaření sháněla kvalitní čokoládu bez sojového či slunečnicového lecitinu a ideálně i bez cukru, došlo mi, že v této oblasti to mají „čokoholici“ těžké. Detail receptu »

Semínkový chléb

Další z receptů, který mi dal pěkně zabrat :-D První pokus byla vlastně náhoda a jen zpracování zbytků semínek, které jsem doma měla k dispozici. Příliš jsem výsledku nevěřila, takže jsem ingredience nevážila a jen je sypala postupně dohromady. Ale to, co vzniklo, mě nadchlo :-) Detail receptu »

Kokosová panna cotta s mango přelivem

Kokosová panna cotta úžasně kontrastuje s mango přelivem nejen svojí barvou, ale i chutí – sladkost podtržená mírnou kyselostí, sněhově bílá jako podklad pro výraznou žlutou. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Mexická květáková “rýže”

Tohle jídlo vážně miluju, ostatně jako celou mexickou kuchyni. Paradoxem je, že před tím, než jsem změnila způsob stravování a „mohla“ jíst rýži, tak jsem ji zas tak často nejedla. Moc mi nechutnala, brala jsem ji jen jako nudnou přílohu, která doplní talíř s masem a omáčkou. Detail receptu »

Batátový přílohový salát s křenem a hořčicí

Tenhle salát je až směšně jednoduchý, přitom vás zaručeně nadchne svou výraznou chutí, která skvěle doplní jakékoliv upečené maso (nejvíc mu to ale bude asi slušet s vepřovou pečení nebo bůčkem). Detail receptu »

Porchetta

Porchetta (čti porketa) je typická italská specialita. V každém kraji najdete jiný „jediný pravý zaručený“ recept, někde hraje prim dochucení fenyklovými semínky, jinde třeba muškátovým oříškem nebo rozmarýnem... Detail receptu »

Mexický losos s květákovou rýží, avokádem a rajčaty

Už jsem to tu několikrát zmiňovala – já prostě funguju na sluneční pohon :-) Podzim, s jeho pošmournými uplakanými dny, jednoduše nemám ráda. Proto se snažím v brzkém podzimu vařit jídla ze sezónních surovin, které mi evokují léto. Detail receptu »

Jablečná granola

Jednou z nejvíce diskutovaných oblastí v paleo jsou snídaně. Ze začátku si každý nadšeně připravuje vejce na tisíce různých způsobů, jenže i ty se brzy přejí. Nebo jste byli zvyklí na ranní kaše a cereálie s mlékem, popřípadě máte na vejce intoleranci. Co pak? Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Ghee (přepuštěné máslo)

Přepuštěné máslo se v české kuchyni používalo odjakživa (zejména v dobách před zavedením rostlinných olejů). Obdobně ghee je neodmyslitelnou surovinou v indické kuchyni, s dlouholetou tradicí. Jejich způsob přípravy je mírně odlišný. Detail receptu »

Škvarky a sádlo pečené v troubě

Možná vás napadla otázka, proč dělat sádlo a škvarky v troubě tak dlouho, když na pánvi máte hotovo za několik desítek minut. Na to je úplně jednoduchá odpověď. Vlastně tři. Trvá to sice déle, ale nemusíte u toho pořád stát. V troubě se lépe kontroluje teplota, takže určitě sádlo ani škvarky nepřepálíte. Nebudete mít v kuchyni (a ani v troubě) mastný povlak, takže budete mít s úklidem mnohem méně práce. A to za to stojí! Detail receptu »

Pečené dýňové nudle s rajčaty a masovými kuličkami

Pokud máte doma spiralizér, tenhle recept určitě vyzkoušejte. A jestli ne, tak si honem tohoto skvělého kuchyňského pomocníka pořiďte. Dokáže totiž z mnoha druhů zeleniny vykouzlit překvapivě dobré nudle. Detail receptu »

Vepřová panenka v ořechovo-bylinkové krustě s pečenou zeleninou

Vepřová panenka bývá prubířským kamenem mnoha domácích kuchařů. Nejeden z nich ji totiž peče či restuje příliš dlouho na vysokou teplotu a pak je maso zbytečně vysušené. Detail receptu »

Nepečený kokosový „cheesecake“

Tenhle dort mi dal pěkně zabrat! Poprvé jsem si poznamenala pečlivě všechny ingredience, ale recept potřeboval ještě doladit. Tak jsem ho připravila znova. Jenže tentokrát si zase obměněné ingredience nesepsala, že si jejich gramáže zapamatuji. No, nezapamatovala :-D Detail receptu »

Švestkový dip

No, nevypadá to možná zrovna vábně :-D Ale je to vážně moc dobré, zejména k vepřovému a hovězímu masu, ať už jako dip nebo základ omáčky. Navíc to zabere jen pár minut a v lednici vydrží i několik týdnů či měsíců. Detail receptu »

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky