📖 VOŇAVÁ KUCHAŘKA - skladem poslední kusy. DOTISK NEBUDE! Poslední šance získat tuto kuchařku.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Počet receptů: 466

Kaštanová polévka

Kaštanová polévka už několik let patří na náš rodinný tradiční štědrovečerní stůl. Poprvé jsem ji připravila jen tak pro zpestření a na ochutnání, ale všem tak zachutnala, že dnes už si bez ní slavnostní tabuli nedokážeme představit. Pokud máte rádi krémové polévky, s příjemně nasládlou jemně oříškovou chutí, pak tuhle lahůdku určitě také vyzkoušejte. Jen aby nedošlo k mýlce - když píšu o kaštanech, nemyslím plody jírovce maďalu, které najdete běžně v parku a ze kterých si děti vyrábějí ve školce zvířátka. Ty se jíst vážně nedají 🙂 Detail receptu »

Cuketové „špagety“ s kari omáčkou

Pamatuju si naprosto přesně, když jsem poprvé slyšela o omáčce ze smetany, kari a... sójové omáčky. Říkala jsem, že tohle vážně nemůže chutnat dobře. Že se k sobě smetana a sójovka vůbec, ale vůbec nehodí. Jenže víte co? Je to naprostá lahoda ❤️ Dokonce taková, že se u nás doma stala jedním z nejoblíbenějších jídel. Detail receptu »

Domácí kari koření

Kari koření je vlastně směs různých druhů koření, které se v jednotlivých částech světa liší. V Čechách jsme nejvíce zvyklí na variantu "indickou" (ona tedy správně indická vůbec není, ale to teď nechme stranou), která je jasně žlutá od použité kurkumy. V běžně prodávaných směsích ale bývá bohužel přimíchán bramborový škrob a cukr. Proto si zkuste namíchat vlastní kari koření, s jednotlivými složkami si můžete hrát podle preferencí vašich chuťových buněk. Detail receptu »

Indické kuře v kokosové omáčce

Indická kuchyně je bohatá na chutě, vůně a barvy. Přímo jimi hýří! Každé sousto je jak ohňostroj vjemů. Někomu chvilku trvá, než si na to zvykne, ale když se tak stane, zamiluje se na celý život. Ať už patříte mezi její milovníky nebo si k ní cestu teprve hledáte, vyzkoušejte tento recept inspirovaný právě indickou kuchyní. Věřím, že si pochutnáte ❤️ Detail receptu »

Čokoládová granita s kokosovou šlehačkou

Není úplně ideální roční období na podávání mraženého dezertu, ale milovníky čokolády tahle „sladká tečka“ určitě potěší. Pokud patříte mezi „čokoholiky“, určitě vyzkoušejte 😉 Detail receptu »

SVĚŽÍ kuchařka

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Pikantní sekaná

Sekaná je další stálicí české kuchyně, snad každá rodina má svůj recept. Základem je ale vždy mleté maso a koření. V klasické verzi se také obyčejně přidává strouhanka, kterou lze ale velmi snadno nahradit psylliem. Detail receptu »

Hovězí burger v zeleninových plackách

Burger podle pravidel paleo? Ano, jde to. Buď zcela housku vynecháte, anebo ji nahradíte kolečky zeleniny. Ale co třeba udělat ze zeleniny placky a mezi ně pak vložit šťavnatý kousek mletého hovězího? 😉 Detail receptu »

Karamelizovaný bůček s domácí hořčicí a kyselými okurkami

Jedná se vlastně o 3 recepty. Klidně vyzkoušejte každý zvlášť, ale dohromady tvoří skvělou kombinaci, kde se jednotlivé části skvěle chuťově doplňují. Detail receptu »

Pikantní cuketová polévka

Když se ochladí, teplá pikantní polévka přijde vhod. Stačí jen pár surovin, několik minut u plotny a krásně hřejivá dobrota je na stole. Detail receptu »

Celerové placičky se slaninou

Celer je surovinou, kterou seženete celoročně. Tak až se přejíte celerových hranolek, pyré nebo celerového salátu, určitě nezapomeňte vyzkoušet placičky. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Zeleninové chipsy

Chybí vám něco k „takovému tomu domácímu chroupání“? Popadněte škrabku, nahřejte troubu, jdeme na to 🙂 Detail receptu »

Pekáčkový guláš

Určitě jste někdy slyšeli o kotlíkovém guláši. Jedná se původně o jídlo trampů připravované v kotlíku nad ohněm, ze surovin co příroda dala. Pojďte vyzkoušet trošku upravenou variantu s přípravou v troubě, ze surovin co dá vaše lednice… Anebo nejbližší obchod 🙂 Detail receptu »

Majonéza s řepou a křenem

Nedávno jsem zkoušela připravit různé omáčky a dipy ke grilovanému masu. Kromě majonézy s pečeným česnekem, měla největší úspěch zářivě růžová majonéza s řepou a křenem. Detail receptu »

Domácí majonéza

Mnoho receptů (i ty moje) má mezi vyjmenovanými surovinami majonézu. Pokud použijete tu běžnou z obchodu, budete za hranicí pravidel palea. Nejen že většinou obsahuje nekvalitní rafinovaný řepkový nebo slunečnicový olej a přidaný cukr, ale také mnohá „éčka“. Detail receptu »

Dušené hovězí se zeleninovým pyré a žampióny

V posledních letech došlo v české gastronomii k zajímavému úkazu – díky jednomu nejmenovanému kuchaři se všichni najednou shání po specifickém druhu masa, kterého si dříve ani nevšimli. Mluvím o hovězích líčkách. Pojďte vyzkoušet, zda si takovou pozornost zaslouží 🙂 Detail receptu »

Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ

Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.

Záhorácké závitky se šťouchanou dýní

Jednoduché na přípravu a moc dobré – to zní jako návod na nedělní oběd, co říkáte? 😉 Detail receptu »

Špenátová roláda s lososem

Pokud jíte primal, bude se vám tento recept hodit, až budete chtít připravit nějakou „mňamku“ pro návštěvu anebo klidně i sami pro sebe. Detail receptu »

Jablečný koláč

Ať už jste milovníci sladkého nebo ne, chuť na nějaký dezert občas přijde. Pak je možné bez výčitek připravit koláč, který kromě ovoce neobsahuje žádný přidaný cukr. Detail receptu »

Barevné krevety s květákovou rýží

Je to téměř neuvěřitelné, ale tahle fotografie není nijak přibarvovaná, naprosto odpovídá skutečnosti. Použité ingredience vytvoří jídlo lahodící nejen oku, ale i mlsným jazýčkům. Detail receptu »

Pizza Margherita

Vyzkoušela jsem různé typy „paleo pizzy“ – s květákovým korpusem, s masem místo těsta, zapečené lilky, cukety atd. Ale nebudeme si nic nalhávat, to těsto tam prostě chybí. Ani tohle není žádný „objev světa“, který by plnohodnotně nahradil italský originál z bílé mouky, ale pokud jste někdy dřív ochutnali celozrnnou pizzu a chutnala vám, tak výsledek se tomu co nejvíc blíží. Detail receptu »

Cibulačka

Při přípravě této polévky se ani tak neprojeví, jaký jste kuchař, ale spíše, kolik máte trpělivosti 😉 Karamelizace cibulky zabere čas, potom se vám ale odvděčí krásně nasládlou chutí. Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0