Kapustová polévka
Věděli jste, že hlávková kapusta je skvělým zdrojem vápníku, betakarotenu, kyseliny listové a vitamínů z řady B, vitaminu C a E? Proto ji zařaďte častěji do svého jídelníčku. Určitě vás mile překvapí svou jemnou chutí. Detail receptu »
Svíčková na smetaně se zeleninovými „knedlíky“
Svíčková s knedlíkem – perla české kuchyně. Zastesklo se vám po ní, ale snažíte se jíst Low carb nebo zcela vynecháváte mouku? Není nutné si zoufat, s několika obměnami si jí můžete také dopřát. Detail receptu »
Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami
Jakmile si jednou připravíte domácí paštiku, už se nikdy nespokojíte s tím, co najdete běžně v krámu. Můžete experimentovat s různými druhy jater a koření. U mě ale nejvíc vyhrává kuřecí pro svou jemnou chuť. Detail receptu »
Indické krůtí karí
Podzim je tady, to neokecáme… V nadcházejících sychravých dnech se ale můžete zahřát miskou něčeho teplého a voňavého, třeba indickým karí.
Poctivý boršč
Tohle úžasně barevné jídlo je přesně ten správný zástupce kategorie polévek „pro těhotné a kojící matky“ 😀 Tak se totiž už tradičně u nás doma říká všem polévkám, ve kterých stojí lžíce. Čeština má pro ně svůj vlastní název - přesnídávkové. Ale to nezní tak výstižně, no ne? Zkrátka, až budete mít chuť se zahřát miskou pořádné husté výživné polévky, která snadno nahradí hlavní chod, tohle je super volba ❤️ Příprava nějaký čas zabere... Ale ta chuť rozhodně stojí za to! Detail receptu »
SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)
Tenhle recept je přesně ten důvod, proč nepropást podzimní „dýňové“ období a jednu si koupit. V obměně klasického anglického receptu totiž důstojně nahradí brambory. Detail receptu »
Salát z pekingského zelí
Tenhle salát si pamatuju ze svého dětství. Dělali jsme ho v rodině tradičně ke každé grilovačce. Jeho příprava je extra jednoduchá a chuť možná trošku netradiční. Ale naprosto skvěle doplní upečené maso - díky použité hořčici zejména to vepřové. Tak až budete někdy grilovat, tak ho určitě vyzkoušejte ❤️ Detail receptu »
Asijský bůček
Suroviny v tomto receptu budou pro mnohé hodně exotické a může se zdát, že se k přípravě masa ani nehodí. Jakmile ale recept vyzkoušíte, budete příjemně překvapení. Výsledek je nad očekávání velmi „jedlý“ 😉 Detail receptu »
Panna cotta s kakaovým krémem
Tenhle recept se vám může hodit při přípravě vícechodového menu pro nějakou sváteční příležitost. Ne že si ho budete dělat každý den! 😉
Guacamole
Jednoduché, rychlé a taaaaak dobré – to je guacamole, typická mexická omáčka z avokáda. Hodí se skvěle nejen k masu, ale také jako dip k čerstvé zelenině. Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Křupavé tacos
Mexická kuchyně je založená na ingrediencích, jako jsou fazole, kukuřice a pšeničná či kukuřičná mouka na tortilly, nachos a tacos. Že ani jednu z těchto surovin nejíte? Nevadí. Poradím vám, jak na to 🙂 Detail receptu »
Kuřecí salát
Tenhle salát od mojí nevlastní babičky Anny u nás doma vážně milujeme! Podáváme ho už dlouhá léta jako tradiční předkrm na Štědrý večer. Příprava je velmi jednoduchá, vystačíte si s pár základními surovinami, ale výsledek je prostě super ❤️ Jen si dobře ohlídejte závěrečné dochucení. Jak se salát rozleží, všechny chutě se hodně zjemní. Detail receptu »
Kuřecí polévka s “celestýnskými” nudlemi
Tenhle recept není nutné nijak blíže představovat. Jedná se o jídlo, které se běžně připravuje v každé domácnosti. Pro mě osobně je to neodmyslitelná součást chladného zimního období, nebo dní, kdy na mě skočí nějaký potvora bacil. Není pak nic lepšího, než se zavrtat do deky, v ruce s hrnkem horké kuřecí polévky ❤️ Detail receptu »
Vepřové s cibulovým „zelím“ a dýňovými plackami
Snadno a jednoduše, bez zbytečných složitostí – i takový přístup může zaručit překvapivě dobré jídlo. Stačí pár základních surovin…
Kuřecí řízky a dýňový „bramborový“ salát
Vyhýbáte se mouce a bramborám? Nebo jen hledáte inspiraci na novou alternativu klasických řízků a bramborového salátu? Snadná pomoc, maso obalte v mandlích a parmazánu, salát připravte z dýně. Věřím, že budete velmi mile překvapeni. U nás doma se dýňový salát stal už štědrovečerní klasikou, která nesmí na stole chybět. Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Krémová špenátová polévka se smetanou
Jednoduchá na přípravu a přitom velmi lahodná – to je krémová špenátová polévka. Pokud jíte podle pravidel primal (tzn. jíte i mléčné výrobky), určitě ji vyzkoušejte. Většinou chutná i těm, kterým špenát jinak moc „nejede“.
Hovězí carpaccio
Tohle jídlo asi nezařadíte do svého pravidelného jídelníčku ;-). Potřebné ingredience totiž nepatří mezi ty nejlevnější. Na druhou stranu – je to přesně ten recept, kterého se většina lidí bojí a přitom je tak jednoduchý. Pokud ho připravíte pro nějakou sváteční událost anebo jen pro hezký věčer s drahou polovičkou, určitě neprohloupíte.
Dýňové chilli con carne
Chilli con carne je klasický texaský pokrm. V překladu název znamená směs s masem (ne s fazolemi, jak si spousta lidí chybně myslí). Receptů na „pravé“ chilli je nespočet, každá rodina v Americe či Mexiku má to svoje. Při jeho přípravě hodně záleží na vaší chuti, základem by ale mělo být hovězí maso a samozřejmě chilli papričky. Detail receptu »
Vepřová pečeně na zelí
Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ 😀 Detail receptu »
Houbové „risotto“ (Květákotto)
Máte chuť na krémové houbové risotto? Nejde to, protože nejíte rýži? Snadná pomoc – připravte si ho z květáku. Možná budete překvapeni, jak je to výborné ❤️ Detail receptu »
Salát z pečené červené řepy
V tomto salátu se ideálně propojují různé chutě – sladkost z řepy, slanost ze sýru, kyselost z balzamika a hořkost z rukoly. Vše dohromady vytvoří blaho v jednom soustu 🙂 Detail receptu »