Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách
406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”
Pečené karbanátky se špenátem a žampióny
Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete kompaktní jídlo do ruky, které chutná dobře i studené. Detail receptu »
Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu
Nejsem zrovna typický milovník čokolády, čokoláda mi nikdy příliš nechutnala. Když jsem ale pro přípravu vánočního cukroví a kurzy vaření sháněla kvalitní čokoládu bez sojového či slunečnicového lecitinu a ideálně i bez cukru, došlo mi, že v této oblasti to mají „čokoholici“ těžké. Detail receptu »
Batátové placičky s pečeným lososem
Tenhle recept je typickou ukázkou, jak se dá se základními surovinami hrát a jak můžete jen drobnou obměnou vykouzlit chuťově úplně jiné jídlo. Řeknete – pečený losos s batáty a majonézou, žádný objev... Detail receptu »
Škvarky a sádlo pečené v troubě
Možná vás napadla otázka, proč dělat sádlo a škvarky v troubě tak dlouho, když na pánvi máte hotovo za několik desítek minut. Na to je úplně jednoduchá odpověď. Vlastně tři. Trvá to sice déle, ale nemusíte u toho pořád stát. V troubě se lépe kontroluje teplota, takže určitě sádlo ani škvarky nepřepálíte. Nebudete mít v kuchyni (a ani v troubě) mastný povlak, takže budete mít s úklidem mnohem méně práce. A to za to stojí! Detail receptu »
Spirálový zeleninový koláč
Tenhle efektní zeleninový koláč mě už dlouho lákal udělat. Bylo mi ale jasné, že bude hodně pracný, původní recept navíc obsahoval moučný korpus a náplň ze zakysané smetany. A do toho se mi ani do jednoho nechtělo. Jenže, občas je prostě nejlepší nechat nápad trošku „uležet“ a on se časem vytříbí sám. Detail receptu »
NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou
Že „nouze naučila Dalibora housti“ známe (doufám ;-)) všichni. V případě tohoto receptu to platí dvojnásob. Z lednice na mě smutně koukal balíček mletého masa a brokolice. Napadaly mě různé varianty a kombinace, ale nakonec vyhrála lenost 🙂 Detail receptu »
Pomalu pečená panenka
Jakkoliv uzeniny tvořily dříve velkou část mého jídelníčku (jakmile jsem doma neměla alespoň pár balíčků, měla jsem neodbytný pocit, že musím jít nakoupit), teď se jim snažím vyhýbat. Najít uzeninu, která by vyhovovala pravidlům Whole30 nebo palea, je hodně náročné a k domácí produkci přístup nemám. Detail receptu »
Brokolicový salát
Brokolici jsem měla vždycky spojenou jen s krémovou polévkou nebo dušenou přílohou k masu. Ale ono to jde i jinak. A nijak složitě 😉 Stačí blanšírovanou brokolici smíchat s majonézou a troškou česneku. Detail receptu »
Lilkový tatarák
Hovězí nebo telecí tatarský biftek miluju, i ten z lososa. Ale ne vždy je k dispozici čerstvé kvalitní maso, nebo na něj není prostě chuť. V takové chvíli by mohl přijít k chuti tenhle ryze vegetariánský recept. Detail receptu »
Pečené nugety
Ruku na srdce, kdo nemá rád hezky voňavé křupavoučké nugetky? 🙂 Vzhledem k tomu, že se ale v poslední době snažím vyhýbat smažení, zkusila jsem nugety připravit v troubě. Jasně, nejsou tak křupavé jako ty na oleji, ale i tak se zařadily do oblíbených položek našeho domácího jídelníčku. A když se doplní správně ochucenou majonézou… Mňam ❤️ Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Bůčková pomazánka
Pokud vám z upečeného bůčku zůstal výpek a kousek masa, ideální způsob jak ho spotřebovat je udělat si bůčkovou pomazánku. Jen to „namazání“ budete muset vychytat – v paleo či low carb variantě můžete použít oblíbené pečivo, ve Whole30 si ale krásně vystačíte i jen s nakrájenou zeleninou. Detail receptu »
Sušené maso po thajsku
Následující recept je skvělou variantou svačinky na cestu nebo i jako nevšední pochoutka na večer s přáteli. Používá možná trošku netradiční suroviny, dají se ale celkem dobře sehnat u vietnamských obchodníků, bylinky lze uchovávat v mrazáku. Detail receptu »
Tatarák s medvědím česnekem
Maso na tatarák se podle českých zvyklostí hojně dochucuje různými druhy koření, cibulí, sojovkou, worchesterem, kečupem a hořčicí. Za hranicemi naší země to ale s kořením příliš nepřehání a nechávají více vyniknout samotnou chuť masa. Detail receptu »
Houbový nákyp
Někdy prostě není chuť na maso. A pokud se k tomu přidá i nedostatek času, je fajn mít v záloze nějaké snadné jídlo, které stačí doplnit zeleninovým salátem a máte na stole dobrotu, která nadchne svou jednoduchostí a přitom skvěle chutná. Detail receptu »
Krůtí roláda s listovým špenátem
Roláda vypadá na talíři vždy efektně, přitom je její příprava velmi jednoduchá. Čím roládu naplníte, zaleží čistě na vaší chuti a fantazii. Lze použít houby, různou zeleninu, bylinky anebo jen pár plátků slaniny pomazaných kvalitní hořčicí. Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Sezamové krekry
Na silvestrovské pohoštění i pro jiné slavnostní příležitosti se hodí mít k dispozici malé krekry či slané sušenky, na které lze namazat podávané pomazánky či namáčet různé omáčky a dipy. Kromě nachos z mandlové mouky či lněných krekrů lze takto použít i sezamové krekry. Jejich příprava je opravdu hodně jednoduchá. Detail receptu »
Plněná párty vejce
Tenhle recept určitě znáte. Ale protože inspirace na silvestrovské pohoštění není nikdy dost, přináším vám variace na plněná vejce Mimóza. V původním receptu se používá pouze majonéza, vejce, sůl, pepř a bylinky. Proč se ale držet „při zemi“, když variant se nabízí tolik 😉 Detail receptu »
Gravlax
Gravlax nebo také Gravad lax je typické skandinávské jídlo, které se podává při slavnostnějších příležitostech. Jeho název v překladu znamená „pohřbený losos“, protože se dříve pro jeho přípravu používalo zakopání do písku. Detail receptu »
Rybí „paštika“
Upřímně, ryby nejíme tak často, jak bychom měli. Proto vítám každý recept na jejich přípravu. Tím spíš pokud se nejedná o prosté upečení v troubě či osmažení na pánvi. Jak to máte vy? Detail receptu »
Rychlé kokosky
Obyčejně se kokosky připravují ze sněhu z bílků. Tenhle recept ale používá celá vejce a je opravdu hodně jednoduchý. Hotovo budete mít do hodinky a kokosky jsou navíc hned měkké, takže se do nich rovnou můžete pustit 🙂 Detail receptu »
Kachní rillettes s cibulovou marmeládou
Tenhle recept opravdu doporučuji vaší pozornosti. Pokud máte rádi paštiky, různé masové pomazánky a nebojíte se tuku, tenhle francouzský recept rozhodně vyzkoušejte. Detail receptu »