🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 990+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Štítek: PROSINEC - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

uskladněné Celer CELER
uskladněné Cibule CIBULE
uskladněné Cuketa CUKETA
uskladněné Česnek ČESNEK
uskladněné Dýně DÝNĚ
čerstvé Kadeřávek KADEŘÁVEK
uskladněné Kaštany jedlé KAŠTANY JEDLÉ
uskladněné Kedlubna KEDLUBNA
uskladněné Křen KŘEN
uskladněné Mrkev MRKEV
uskladněné Pastiňák PASTIŇÁK
uskladněné Patizón PATIZÓN
uskladněné Petržel PETRŽEL
uskladněné Pórek PÓREK
uskladněné Pekingské zelí PEKINGSKÉ ZELÍ
uskladněné Ředkev ŘEDKEV
uskladněné Červená řepa ŘEPA
uskladněné Tuřín TUŘÍN
uskladněné Hlávkové zelí ZELÍ
uskladněné Hrušky zimní HRUŠKY (ZIMNÍ)
uskladněné Jablka JABLKA (ZIMNÍ)

Co z prosincových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 138

Zeleninové chipsy

Chybí vám něco k „takovému tomu domácímu chroupání“? Popadněte škrabku, nahřejte troubu, jdeme na to :-) Detail receptu »

Majonéza s řepou a křenem

Nedávno jsem zkoušela připravit různé omáčky a dipy ke grilovanému masu. Kromě majonézy s pečeným česnekem, měla největší úspěch zářivě růžová majonéza s řepou a křenem. Detail receptu »

Dušené hovězí se zeleninovým pyré a žampióny

V posledních letech došlo v české gastronomii k zajímavému úkazu – díky jednomu nejmenovanému kuchaři se všichni najednou shání po specifickém druhu masa, kterého si dříve ani nevšimli. Mluvím o hovězích líčkách. Pojďte vyzkoušet, zda si takovou pozornost zaslouží :-) Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Záhorácké závitky se šťouchanou dýní

Jednoduché na přípravu a moc dobré – to zní jako návod na nedělní oběd, co říkáte? ;-) Detail receptu »

Jablečný koláč

Ať už jste milovníci sladkého nebo ne, chuť na nějaký dezert občas přijde. Pak je možné bez výčitek připravit koláč, který kromě ovoce neobsahuje žádný přidaný cukr. Detail receptu »

Masové dortíčky

Při přípravě tohoto receptu si můžete vyhrát – zkuste obměnit koření do masových košíčků, použijte jinou zeleninu na pyré, experimentujte se zdobením. Fantazii se meze nekladou ;-) Detail receptu »

Dýňový cheesecake

Dýně je skvělá nejen do slaných receptů, její příjemně nasládlá chuť perfektně ladí i s dezerty. Proto nepropásněte dýňovou sezónu a skočte si jednu koupit ;-) Detail receptu »

Quiche s cibulí a pórkem

Předem ohlášená návštěva si vyžádala quiche. Zkusila jsem ho připravit tak, abych si mohla kousek také dát a neřešit obsaženou mouku. Světe div se, bylo to možná ještě lepší než originál ;-) Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Kapustové karbanátky

Hlávková kapusta nepatří úplně mezi nejoblíbenější zeleninu. Její specifická chuť „nevoní“ úplně každému. Pokud i vy patříte mezi její odpůrce, tak možná až vyzkoušíte tyhle pečené karbanátky, vezmete ji na milost a dokonce si ji i oblíbíte. Alespoň u mě to tak bylo :-) Detail receptu »

Kapustová polévka

Věděli jste, že hlávková kapusta je skvělým zdrojem vápníku, betakarotenu, kyseliny listové a vitamínů z řady B, vitaminu C a E? Proto ji zařaďte častěji do svého jídelníčku. Určitě vás mile překvapí svou jemnou chutí. Detail receptu »

Svíčková na smetaně se zeleninovými „knedlíky“

Svíčková s knedlíkem – perla české kuchyně. Zastesklo se vám po ní, ale snažíte se jíst Low carb nebo zcela vynecháváte mouku? Není nutné si zoufat, s několika obměnami si jí můžete také dopřát. Detail receptu »

Indické krůtí karí

Podzim je tady, to neokecáme… V nadcházejících sychravých dnech se ale můžete zahřát miskou něčeho teplého a voňavého, třeba indickým karí.

Detail receptu »

Poctivý boršč

Tohle úžasně barevné jídlo je přesně ten správný zástupce kategorie polévek „pro těhotné a kojící matky“ :-D Tak se totiž už tradičně u nás doma říká všem polévkám, ve kterých stojí lžíce. Čeština má pro ně svůj vlastní název - přesnídávkové. Ale to nezní tak výstižně, no ne? Zkrátka, až budete mít chuť se zahřát miskou pořádné husté výživné polévky, která snadno nahradí hlavní chod, tohle je super volba ❤️ Příprava nějaký čas zabere... Ale ta chuť rozhodně stojí za to! Detail receptu »

Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách

406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”

Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)

Tenhle recept je přesně ten důvod, proč nepropást podzimní „dýňové“ období a jednu si koupit. V obměně klasického anglického receptu totiž důstojně nahradí brambory. Detail receptu »

Salát z pekingského zelí

Tenhle salát si pamatuju ze svého dětství. Dělali jsme ho v rodině tradičně ke každé grilovačce. Jeho příprava je extra jednoduchá a chuť možná trošku netradiční. Ale naprosto skvěle doplní upečené maso - díky použité hořčici zejména to vepřové. Tak až budete někdy grilovat, tak ho určitě vyzkoušejte ❤️ Detail receptu »

Kuřecí polévka s “celestýnskými” nudlemi

Tenhle recept není nutné nijak blíže představovat. Jedná se o jídlo, které se běžně připravuje v každé domácnosti. Pro mě osobně je to neodmyslitelná součást chladného zimního období, nebo dní, kdy na mě skočí nějaký potvora bacil. Není pak nic lepšího, než se zavrtat do deky, v ruce s hrnkem horké kuřecí polévky ❤️ Detail receptu »

Vepřové s cibulovým „zelím“ a dýňovými plackami

Snadno a jednoduše, bez zbytečných složitostí – i takový přístup může zaručit překvapivě dobré jídlo. Stačí pár základních surovin…

Detail receptu »

Kuřecí řízky a dýňový „bramborový“ salát

Vyhýbáte se mouce a bramborám? Nebo jen hledáte inspiraci na novou alternativu klasických řízků a bramborového salátu? Snadná pomoc, maso obalte v mandlích a parmazánu, salát připravte z dýně. Věřím, že budete velmi mile překvapeni. U nás doma se dýňový salát stal už štědrovečerní klasikou, která nesmí na stole chybět. Detail receptu »

Vepřová pečeně na zelí

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ :-D Detail receptu »

Salát z pečené červené řepy

V tomto salátu se ideálně propojují různé chutě – sladkost z řepy, slanost ze sýru, kyselost z balzamika a hořkost z rukoly. Vše dohromady vytvoří blaho v jednom soustu :-) Detail receptu »

Masové kuličky s dýňovým pyré

Obě části tohoto pokrmu hravě zvládnete připravit najednou v troubě. Zapomeňte na zažité postupy – dýni totiž nemusíte pracně loupat a vařit, masové kuličky se také nemusí připravovat jen na pánvi.

Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0