🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 1000+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Štítek: ÚNOR - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

čerstvé Jarní cibulka JARNÍ CIBULKA
čerstvé Kadeřávek KADEŘÁVEK
uskladněné Celer CELER
uskladněné Kapusta HLÁVKOVÁ KAPUSTA
uskladněné Dýně DÝNĚ
uskladněné Petržel HLÁVKOVÉ ZELÍ
uskladněné Pekingské zelí PEKINGSKÉ ZELÍ
uskladněné Mrkev MRKEV
uskladněné Petržel PETRŽEL
uskladněné Pórek PÓREK
uskladněné Červená řepa ČERVENÁ ŘEPA
uskladněné Tuřín TUŘÍN
uskladněné Cibule CIBULE
uskladněné Česnek ČESNEK
uskladněné Jablka JABLKA
uskladněné Hrušky HRUŠKY

Co z únorových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 117

Zelňačka s dýní a houbami

Zelňačku jsem vždycky milovala ❤️ Jakmile se ochladilo, okamžitě jsem na ni dostala chuť. Ani dnes tomu není jinak, jen jsem změnila postup přípravy. Dřív jsem ji totiž dělávala zahuštěnou jíškou. Jenže ta je úplně zbytečná! Rozmixovaná zelenina je mnohem lepší :-) Detail receptu »

Celerové placičky se slaninou

Celer je surovinou, kterou seženete celoročně. Tak až se přejíte celerových hranolek, pyré nebo celerového salátu, určitě nezapomeňte vyzkoušet placičky. Detail receptu »

Zeleninové chipsy

Chybí vám něco k „takovému tomu domácímu chroupání“? Popadněte škrabku, nahřejte troubu, jdeme na to :-) Detail receptu »

Dušené hovězí se zeleninovým pyré a žampióny

V posledních letech došlo v české gastronomii k zajímavému úkazu – díky jednomu nejmenovanému kuchaři se všichni najednou shání po specifickém druhu masa, kterého si dříve ani nevšimli. Mluvím o hovězích líčkách. Pojďte vyzkoušet, zda si takovou pozornost zaslouží :-) Detail receptu »

Záhorácké závitky se šťouchanou dýní

Jednoduché na přípravu a moc dobré – to zní jako návod na nedělní oběd, co říkáte? ;-) Detail receptu »

Tištěná SVĚŽÍ KUCHAŘKA

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny, masa, vajec, oříšků a semínek. Krásné velké fotky a podrobné recepty, díky kterým se vám jídla vždy podaří. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro zdravé vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Jablečný koláč

Ať už jste milovníci sladkého nebo ne, chuť na nějaký dezert občas přijde. Pak je možné bez výčitek připravit koláč, který kromě ovoce neobsahuje žádný přidaný cukr. Detail receptu »

Krémová cibulačka

Při přípravě této polévky se ani tak neprojeví, jaký jste kuchař, ale spíše, kolik máte trpělivosti ;-) Karamelizace cibulky zabere čas, potom se vám ale odvděčí krásně nasládlou chutí. Detail receptu »

Masové dortíčky

Při přípravě tohoto receptu si můžete vyhrát – zkuste obměnit koření do masových košíčků, použijte jinou zeleninu na pyré, experimentujte se zdobením. Fantazii se meze nekladou ;-) Detail receptu »

Dýňový cheesecake

Dýně je skvělá nejen do slaných receptů, její příjemně nasládlá chuť perfektně ladí i s dezerty. Proto nepropásněte dýňovou sezónu a skočte si jednu koupit ;-) Detail receptu »

Quiche s cibulí a pórkem

Předem ohlášená návštěva si vyžádala quiche. Zkusila jsem ho připravit tak, abych si mohla kousek také dát a neřešit obsaženou mouku. Světe div se, bylo to možná ještě lepší než originál ;-) Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 1000 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými je vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, osobní jídelníčky, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Kapustové karbanátky

Hlávková kapusta nepatří úplně mezi nejoblíbenější zeleninu. Její specifická chuť „nevoní“ úplně každému. Pokud i vy patříte mezi její odpůrce, tak možná až vyzkoušíte tyhle pečené karbanátky, vezmete ji na milost a dokonce si ji i oblíbíte. Alespoň u mě to tak bylo :-) Detail receptu »

Kapustová polévka

Věděli jste, že hlávková kapusta je skvělým zdrojem vápníku, betakarotenu, kyseliny listové a vitamínů z řady B, vitaminu C a E? Proto ji zařaďte častěji do svého jídelníčku. Určitě vás mile překvapí svou jemnou chutí. Detail receptu »

Svíčková na smetaně se zeleninovými „knedlíky“

Svíčková s knedlíkem – perla české kuchyně. Zastesklo se vám po ní, ale snažíte se jíst Low carb nebo zcela vynecháváte mouku? Není nutné si zoufat, s několika obměnami si jí můžete také dopřát. Detail receptu »

Poctivý boršč

Tohle úžasně barevné jídlo je přesně ten správný zástupce kategorie polévek „pro těhotné a kojící matky“ :-D Tak se totiž už tradičně u nás doma říká všem polévkám, ve kterých stojí lžíce. Čeština má pro ně svůj vlastní název - přesnídávkové. Ale to nezní tak výstižně, no ne? Zkrátka, až budete mít chuť se zahřát miskou pořádné husté výživné polévky, která snadno nahradí hlavní chod, tohle je super volba ❤️ Příprava nějaký čas zabere... Ale ta chuť rozhodně stojí za to! Detail receptu »

Dýňový pastýřský koláč (Shepherdʹs pie)

Tenhle recept je přesně ten důvod, proč nepropást podzimní „dýňové“ období a jednu si koupit. V obměně klasického anglického receptu totiž důstojně nahradí brambory. Detail receptu »

Elektronická CUKETOVÁ KUCHAŘKA

Už se zase soused ptá, zda nechcete další cuketu? Berte ji! S touhle kuchařkou máte hromadu nápadů, co dobrého z ní uvařit. 60 cuketových receptů, které si zamilujete – od snídaní až po dezerty

Salát z pekingského zelí

Tenhle salát si pamatuju ze svého dětství. Dělali jsme ho v rodině tradičně ke každé grilovačce. Jeho příprava je extra jednoduchá a chuť možná trošku netradiční. Ale naprosto skvěle doplní upečené maso - díky použité hořčici zejména to vepřové. Tak až budete někdy grilovat, tak ho určitě vyzkoušejte ❤️ Detail receptu »

Kuřecí polévka s “celestýnskými” nudlemi

Tenhle recept není nutné nijak blíže představovat. Jedná se o jídlo, které se běžně připravuje v každé domácnosti. Pro mě osobně je to neodmyslitelná součást chladného zimního období, nebo dní, kdy na mě skočí nějaký potvora bacil. Není pak nic lepšího, než se zavrtat do deky, v ruce s hrnkem horké kuřecí polévky ❤️ Detail receptu »

Vepřové s cibulovým „zelím“ a dýňovými plackami

Snadno a jednoduše, bez zbytečných složitostí – i takový přístup může zaručit překvapivě dobré jídlo. Stačí pár základních surovin…

Detail receptu »

Kuřecí řízky a dýňový „bramborový“ salát

Vyhýbáte se mouce a bramborám? Nebo jen hledáte inspiraci na novou alternativu klasických řízků a bramborového salátu? Snadná pomoc, maso obalte v mandlích a parmazánu, salát připravte z dýně. Věřím, že budete velmi mile překvapeni. U nás doma se dýňový salát stal už štědrovečerní klasikou, která nesmí na stole chybět. Detail receptu »

Vepřová pečeně na zelí

Tenhle recept je dalším ze skupiny „bez práce“. Pokud sháníte nějaký nápad, jak jednoduše připravit nedělní oběd a nestát při tom dlouhé hodiny u plotny, tohle je to „pravé ořechové“. Nebo tedy spíš „zelné“ :-D Detail receptu »

Salát z pečené červené řepy

V tomto salátu se ideálně propojují různé chutě – sladkost z řepy, slanost ze sýru, kyselost z balzamika a hořkost z rukoly. Vše dohromady vytvoří blaho v jednom soustu :-) Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0