Štítek: ÚNOR - sezónní suroviny
Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:
* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).
Co z únorových sezónních surovin uvařit? Třeba...
Mé nejlepší recepty pro Whole30, Paleo, Primal i Low Carb v e-knihách
406 šťavnatých receptů v e-kuchařkách, které na webu nenajdete. Je celkem jedno, jakou nálepku svému stravovacímu stylu dáme. Někdo potřebuje striktně počítat sacharidy nebo kalorie, jinému stačí vyhnout se lepku. Tyhle kuchařky to všechno zohledňují. Najdete v nich vyladěné recepty na to, jak z malého nákupu ve večerce udělat skvělá a zdravá jídla.Vyřešte věčný problém “Co zdravého zase vařit?”
Pečená dýně s kysaným zelím a masem
Původně jsem tento recept ani na blog dávat nechtěla. Ale… Jídlo jsem si připravila na oběd do práce, kde ochutnaly všechny mé kolegyně. A ačkoliv se stravují podle konvenčních pravidel, chtěly recept. Takže, tady je :-) Jídlo možná není úplně fotogenické, vše ale vynahradí jeho chuť. Perfektně se v něm totiž doplňují sladká chuť (z dýně), kyselá (ze zelí) a slaná (z masa a výpeku). Rozhodně doporučuji k vyzkoušení. A kolegyňky z práce by se mnou určitě souhlasily ❤️ Detail receptu »
Pomalu pečený bůček s dýňovým salátem
Určitě jste si už všimli, jak moc miluji pomalé pečení. Maso je díky této úpravě krásně měkoučké a zůstane šťavnaté, i když si „hoví“ v troubě několik hodin. Detail receptu »
Salát Waldorf
Salát Waldorf je pojmenován po místu svého vzniku, po hotelu Waldorf Astoria v New Yorku, kde ho na konci 19. století vymyslel vrchní číšník Oscar Tschirky. Některé zdroje jeho autorství popírají, stejně tak se různí původně použité suroviny. Detail receptu »
Vepřová panenka na houbách
Vepřová panenka je skvělé a chutné maso, snadno se ale může nevhodnou přípravou vysušit. Vyzkoušejte ho proto jen jemně opéct na pánvi a pak nechat dojít v troubě. Detail receptu »
Hovězí rendang se zeleninovými nudlemi
Tenhle recept jsem měla v „merku“ už dávno předtím, než jsem vůbec poprvé slyšela o paleu nebo Whole30, ale nikdy jsem se k jeho přípravě „nedokopala“. Až teď. Své aktuální Whole30 jsem si kromě jiného pojala jako takovou malou osobní revoluci v kuchyni – zkouším nové recepty a ingredience, oprašuji ty dávno zapomenuté. Detail receptu »
NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Krkovička v hořčici s blanšírovanou kapustou
Blanšírování je stará klasická kuchařská metoda, která pomocí rychlého přivedení k varu a následného prudkého zchlazení pomáhá v zelenině uchovat maximum vitamínů a zároveň nádherně zvýrazní přirozenou barvu zeleniny. Detail receptu »
Italské masové kuličky s omáčkou arrabbiata a špagetovou dýní
Pokud jste zatím nikdy nepřipravovali špagetovou dýni, určitě vás mile překvapí. Nečekejte konzistenci a chuť klasických těstovin. Pokud vás ale „honí mlsná“ na pikantní rajčatovou omáčku s těstovinami, určitě vám špagetová dýně poskytne skvělý základ, který při dobrém dochucení klasické špagety v mnohém předčí. Detail receptu »
Žampiónový krém
Dostala jsem chuť na žampiónový krém. Nebyla jsem si ale jistá, jak to půjde bez šlehačky, a kokosové mléko mi do této polévky nějak „nepasuje“. Dopadlo to ale myslím víc než dobře ;-) Detail receptu »
Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem
Masové rolády se nedají připravovat v jedné porci, vždycky vyjde množství pro více strávníků. Anebo to pojměte jako já, kdy vám připravená roláda poskytne základ jídla na několik dnů. Detail receptu »
Hovězí na houbách s celerovým pyré
I když příprava hovězího masa trvá delší dobu, nenechte se tím odradit. Odměnou vám bude masíčko, které se přímo rozplývá na jazyku a dá se krájet lžící. Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Pikantní celerová polévka
Jednu celerovou polévku tu už mám. Tahle je ale úplně jiná, více pikantní a hlavně – je Whole30. Takže, pokud po vánočním a silvestrovském „porušování“ chcete opět „najet“ na přísnější „protokol“, tahle polévka je přesně pro vás ;-) Detail receptu »
Kaldoun
Kaldoun je starý klasický recept z dob Rakouska-Uherska. Dříve se vždy připravoval zároveň s pečením husy, kachny, krůty nebo dokonce králíka. Zužitkovaly se v něm totiž drůbky a zbytky (ořezky masa a kůže, srdce, žaludek, játra). Detail receptu »
Rybí „paštika“
Upřímně, ryby nejíme tak často, jak bychom měli. Proto vítám každý recept na jejich přípravu. Tím spíš pokud se nejedná o prosté upečení v troubě či osmažení na pánvi. Jak to máte vy? Detail receptu »
Pórková polévka s batáty a klobásou
Další jednoduchá polévka z pár surovin, která je hotová za pár minut a přitom krásně zasytí a zahřeje. A to je v tomhle předvánočním čase opravdu potřeba :-) Detail receptu »
Kachní rillettes s cibulovou marmeládou
Tenhle recept opravdu doporučuji vaší pozornosti. Pokud máte rádi paštiky, různé masové pomazánky a nebojíte se tuku, tenhle francouzský recept rozhodně vyzkoušejte. Detail receptu »
Hubnoucí diář MÉ NOVÉ JÁ
Během 3 měsíců, krok za krokem, týden po týdnu vás tento notes povede na cestě za novým já. Rozhodli jste se ke změně? Skvělé! Tento unikátní osobní diář vám v tom pomůže a provede vás po dobu 12 týdnů celou změnou.
Hovězí ragú
Ragú je vlastně honosnější název pro masovou směs se zeleninou. Můžete se také setkat s houbovou variantou, nicméně základem by mělo být maso a pro přípravu by mělo být použito dlouhé dušení. Detail receptu »
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Často se mi stane, že koupím maso s kostí, ale nakonec na přípravu použiju samotné maso a zůstanou mi tak odříznuté, tepelně neupravené kosti. A to ať už hovězí, vepřové či drůbeží. Pokud se to stává i vám, kosti rozhodně nevyhazujte. Skvěle se totiž hodí na přípravu poctivého vývaru. Detail receptu »
Celerová polévka s nivou a ořechy
Musím se přiznat, že na tuhle polévku mě už dávno upozornila moje nejlepší kamarádka a já tomu nevěnovala příliš pozornosti. Teď jsem ji vyzkoušela a musím říct, že polévka je naprosto skvělá a já se k ní ráda budu vracet. A kamarádce M. tímto opožděně děkuju za skvělý tip ;-) Detail receptu »
Živáňská pečeně
Naprosto jednoduché jídlo, které se vlastně připraví samo. No dobře, úplně samo se nepřipraví, trošku práce vás stát bude ;-) Ale těch pár minut stojí rozhodně za to. A než se živáňská upeče, můžete na hodinu vyrazit na procházku. Pak vám bude chutnat ještě víc :-) Detail receptu »
Mleté maso ve slanině s pečenou mrkví
Někdy dokáže i úplně obyčejná zelenina překvapit. Třeba taková mrkev. Stačí ji místo uvaření upéct, správně ochutit a skvělá příloha je na stole. Teda na talíři ;-) Detail receptu »
Jablečné muffiny
Až na vás budou v kuchyni koukat vadnoucí jablíčka a chytne vás chuť na něco příjemně sladkého, vyzkoušejte tyhle jednoduché a rychlé jablečné muffiny s vůní skořice a křupavými mandlemi navrch. Věřím, že si pochutnáte. Detail receptu »