Stravovací styl: Bez vajec
Pečené kuřecí kousky na zelenině
Někdy mě hrozně mrzí, že se zatím přes internet nedá přenášet i vůně a chuť. Záměrně píšu zatím, protože to jednou určitě půjde. Do té doby mi ale budete muset věřit, že tohle jídlo opravdu stojí za vyzkoušení. Detail receptu »
Vepřová panenka na houbách
Vepřová panenka je skvělé a chutné maso, snadno se ale může nevhodnou přípravou vysušit. Vyzkoušejte ho proto jen jemně opéct na pánvi a pak nechat dojít v troubě. Detail receptu »
Hovězí rendang se zeleninovými nudlemi
Tenhle recept jsem měla v „merku“ už dávno předtím, než jsem vůbec poprvé slyšela o paleu nebo Whole30, ale nikdy jsem se k jeho přípravě „nedokopala“. Až teď. Své aktuální Whole30 jsem si kromě jiného pojala jako takovou malou osobní revoluci v kuchyni – zkouším nové recepty a ingredience, oprašuji ty dávno zapomenuté. Detail receptu »
Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce
Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.
Krkovička v hořčici s blanšírovanou kapustou
Blanšírování je stará klasická kuchařská metoda, která pomocí rychlého přivedení k varu a následného prudkého zchlazení pomáhá v zelenině uchovat maximum vitamínů a zároveň nádherně zvýrazní přirozenou barvu zeleniny. Detail receptu »
Kuřecí korma
Pokud máte rádi indická jídla nebo se prostě jen nebojíte na talíři trošku experimentovat, tenhle recept určitě vyzkoušejte. Kuřecí korma patří mezi nejoblíbenější druhy indických curry. Možná i díky tomu, že není vůbec pálivá a proto chutná i těm, kteří se jinak pikantním indickým jídlům vyhýbají. Detail receptu »
Krůtí roláda s listovým špenátem
Roláda vypadá na talíři vždy efektně, přitom je její příprava velmi jednoduchá. Čím roládu naplníte, zaleží čistě na vaší chuti a fantazii. Lze použít houby, různou zeleninu, bylinky anebo jen pár plátků slaniny pomazaných kvalitní hořčicí. Detail receptu »
Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou
Během zimy většinou nemám chuť na zeleninové saláty, které naopak v létě jím „na kila“. Pokud se ale salátek doplní čerstvě upečeným lososem a posype krásně křupavou kůžičkou místo krutonů, neodolám ❤️ Detail receptu »
Italské masové kuličky s omáčkou arrabbiata a špagetovou dýní
Pokud jste zatím nikdy nepřipravovali špagetovou dýni, určitě vás mile překvapí. Nečekejte konzistenci a chuť klasických těstovin. Pokud vás ale „honí mlsná“ na pikantní rajčatovou omáčku s těstovinami, určitě vám špagetová dýně poskytne skvělý základ, který při dobrém dochucení klasické špagety v mnohém předčí. Detail receptu »
SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou
Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.
Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem
Masové rolády se nedají připravovat v jedné porci, vždycky vyjde množství pro více strávníků. Anebo to pojměte jako já, kdy vám připravená roláda poskytne základ jídla na několik dnů. Detail receptu »
Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami
Nevím, jak vy, ale já miluju křupavou kůžičku na upečeném kuřeti. Ovšem ne vždy je čas nebo příležitost upéct celé kuře. S tímto receptem se to dá ale krásně obejít a dopřát si křupavé kuřátko doslova za pár minut. A to včetně přípravy opečené zeleniny s olivami na přílohu. Už se vám sbíhají sliny? Tak pojďme na to ❤️ Detail receptu »
Polévka z červené řepy s fenyklem
Je mi úplně jasné, že spoustu z vás zmínka o fenyklu vyděsila. O to víc v kombinaci s červenou řepou. Všichni (nebo alespoň „starší ročníky“) mají v paměti zarytou chuť všudypřítomné červené řepy naložené právě s fenyklovými semínky a přidávané ve školní jídelně snad ke všemu, včetně zemlbáby :-D Detail receptu »
Hovězí na houbách s celerovým pyré
I když příprava hovězího masa trvá delší dobu, nenechte se tím odradit. Odměnou vám bude masíčko, které se přímo rozplývá na jazyku a dá se krájet lžící. Detail receptu »
Rybí curry
Pokud jste se s příchodem nového roku rozhodli dodržovat pravidla Whole30, určitě není nutné jíst stále do kolečka jen opečené maso se salátem. Zkuste třeba tento recept. Detail receptu »
Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí
Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny
Pečená ryba s fenyklem a mrkví
Pokud jste stejně jako já v obchodech chodili bez povšimnutí okolo čerstvého fenyklu, protože máte jeho chuť spojenou s typickou pendrekovou vůní a jeho použití jste ochotní akceptovat maximálně tak do dětského čaje, udělejte tomu rázný konec. Detail receptu »
Pikantní celerová polévka
Jednu celerovou polévku tu už mám. Tahle je ale úplně jiná, více pikantní a hlavně – je Whole30. Takže, pokud po vánočním a silvestrovském „porušování“ chcete opět „najet“ na přísnější „protokol“, tahle polévka je přesně pro vás ;-) Detail receptu »
Párty tučňáci
Silvestr se blíží a proto přináším další inspiraci na „mejdanové“ pohoštění. V tomto případě se opravdu nejedná o žádný recept, spíš o „blbůstku“, kterou pobavíte své hosty ;-) Detail receptu »
Jednohubky Caprese
Salát Caprese samozřejmě není žádná novinka. Ale proč si ho na Silvestra nedopřát ve formě jednohubek? Příprava je opravdu hodně snadná. Detail receptu »
Grilovaný camembert s ořechy a brusinkovou omáčkou
Mám tu pro vás další inspiraci na silvestrovské pohoštění. Anebo prostě jen na příjemný večer u sklenky vína ;-) Detail receptu »
Zasněžené mandle
Silvestr se blíží! Já vím, ještě nebyly ani Vánoce, ale na inspiraci na silvestrovské pochoutky není nikdy brzy ;-) Detail receptu »
Kuře se zeleninou na omáčce piri piri
Základní surovinou tohoto receptu jsou papriky, a to všech možných druhů – od koření, přes čerstvé papriky, po chilli papričku. Pokud se nebojíte pikantní chuti, recept na piri piri omáčku si zamilujete. Jen si připravte k ruce něco pořádného na zapití :-D Detail receptu »
Gumbo
Možná vám název nic neříká, ale jedná se o typické jídlo z oblasti Louisiany (podobně jako jambalaya), hustou pikantní polévku. Pokud máte rádi pikantní jídla s nádechem exotiky, nebo vám prostě vyhovuje vaření v jednom hrnci, rozhodně recept vyzkoušejte. Detail receptu »