🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 1000+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Stravovací styl: Bez vajec

Počet receptů: 310

Domácí sulc

Pokud si vaříte domácí, opravdu poctivé vývary z masa a kostí, jistě jste si všimli, že vám polévka do druhého dne v lednici ztuhne do konzistence „amarounů“ :-) Jestliže tuto želírovací vlastnost ještě přiživíte správně zvoleným druhem masa, můžete uvařit opravdu hutný vývar a z něj si udělat domácí sulc, plný hodnotných minerálů a výživných látek. Detail receptu »

Zelňačka s dýní a houbami

Zelňačku jsem vždycky milovala ❤️ Jakmile se ochladilo, okamžitě jsem na ni dostala chuť. Ani dnes tomu není jinak, jen jsem změnila postup přípravy. Dřív jsem ji totiž dělávala zahuštěnou jíškou. Jenže ta je úplně zbytečná! Rozmixovaná zelenina je mnohem lepší :-) Detail receptu »

Datlovo-ořechové řezy

Nedávno jsem byla v jednom bistru na obědě a při objednávce polévky mě na pultu zaujal ořechový dort. Byl očividně bez mouky, použití cukru mě ale odradilo od jeho koupě. Detail receptu »

Kaštanová polévka

Kaštanová polévka už několik let patří na náš rodinný tradiční štědrovečerní stůl. Poprvé jsem ji připravila jen tak pro zpestření a na ochutnání, ale všem tak zachutnala, že dnes už si bez ní slavnostní tabuli nedokážeme představit. Pokud máte rádi krémové polévky, s příjemně nasládlou jemně oříškovou chutí, pak tuhle lahůdku určitě také vyzkoušejte. Jen aby nedošlo k mýlce - když píšu o kaštanech, nemyslím plody jírovce maďalu, které najdete běžně v parku a ze kterých si děti vyrábějí ve školce zvířátka. Ty se jíst vážně nedají :-) Detail receptu »

Cuketové „špagety“ s kari omáčkou

Pamatuju si naprosto přesně, když jsem poprvé slyšela o omáčce ze smetany, kari a... sójové omáčky. Říkala jsem, že tohle vážně nemůže chutnat dobře. Že se k sobě smetana a sójovka vůbec, ale vůbec nehodí. Jenže víte co? Je to naprostá lahoda ❤️ Dokonce taková, že se u nás doma stala jedním z nejoblíbenějších jídel. Detail receptu »

Tištěná SVĚŽÍ KUCHAŘKA

170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny, masa, vajec, oříšků a semínek. Krásné velké fotky a podrobné recepty, díky kterým se vám jídla vždy podaří. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro zdravé vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.

Domácí kari koření

Kari koření je vlastně směs různých druhů koření, které se v jednotlivých částech světa liší. V Čechách jsme nejvíce zvyklí na variantu "indickou" (ona tedy správně indická vůbec není, ale to teď nechme stranou), která je jasně žlutá od použité kurkumy. V běžně prodávaných směsích ale bývá bohužel přimíchán bramborový škrob a cukr. Proto si zkuste namíchat vlastní kari koření, s jednotlivými složkami si můžete hrát podle preferencí vašich chuťových buněk. Detail receptu »

Indické kuře v kokosové omáčce

Indická kuchyně je bohatá na chutě, vůně a barvy. Přímo jimi hýří! Každé sousto je jak ohňostroj vjemů. Někomu chvilku trvá, než si na to zvykne, ale když se tak stane, zamiluje se na celý život. Ať už patříte mezi její milovníky nebo si k ní cestu teprve hledáte, vyzkoušejte tento recept inspirovaný právě indickou kuchyní. Věřím, že si pochutnáte ❤️ Detail receptu »

Čokoládová granita s kokosovou šlehačkou

Není úplně ideální roční období na podávání mraženého dezertu, ale milovníky čokolády tahle „sladká tečka“ určitě potěší. Pokud patříte mezi „čokoholiky“, určitě vyzkoušejte ;-) Detail receptu »

Karamelizovaný bůček s domácí hořčicí a kyselými okurkami

Jedná se vlastně o 3 recepty. Klidně vyzkoušejte každý zvlášť, ale dohromady tvoří skvělou kombinaci, kde se jednotlivé části skvěle chuťově doplňují. Detail receptu »

Pikantní cuketová polévka

Když se ochladí, teplá pikantní polévka přijde vhod. Stačí jen pár surovin, několik minut u plotny a krásně hřejivá dobrota je na stole. Detail receptu »

Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno

Více než 1000 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými je vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, osobní jídelníčky, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.

Zeleninové chipsy

Chybí vám něco k „takovému tomu domácímu chroupání“? Popadněte škrabku, nahřejte troubu, jdeme na to :-) Detail receptu »

Pekáčkový guláš

Určitě jste někdy slyšeli o kotlíkovém guláši. Jedná se původně o jídlo trampů připravované v kotlíku nad ohněm, ze surovin co příroda dala. Pojďte vyzkoušet trošku upravenou variantu s přípravou v troubě, ze surovin co dá vaše lednice… Anebo nejbližší obchod :-) Detail receptu »

Dušené hovězí se zeleninovým pyré a žampióny

V posledních letech došlo v české gastronomii k zajímavému úkazu – díky jednomu nejmenovanému kuchaři se všichni najednou shání po specifickém druhu masa, kterého si dříve ani nevšimli. Mluvím o hovězích líčkách. Pojďte vyzkoušet, zda si takovou pozornost zaslouží :-) Detail receptu »

Záhorácké závitky se šťouchanou dýní

Jednoduché na přípravu a moc dobré – to zní jako návod na nedělní oběd, co říkáte? ;-) Detail receptu »

Barevné krevety s květákovou rýží

Je to téměř neuvěřitelné, ale tahle fotografie není nijak přibarvovaná, naprosto odpovídá skutečnosti. Použité ingredience vytvoří jídlo lahodící nejen oku, ale i mlsným jazýčkům. Detail receptu »

Elektronická CUKETOVÁ KUCHAŘKA

Už se zase soused ptá, zda nechcete další cuketu? Berte ji! S touhle kuchařkou máte hromadu nápadů, co dobrého z ní uvařit. 60 cuketových receptů, které si zamilujete – od snídaní až po dezerty

Krémová cibulačka

Při přípravě této polévky se ani tak neprojeví, jaký jste kuchař, ale spíše, kolik máte trpělivosti ;-) Karamelizace cibulky zabere čas, potom se vám ale odvděčí krásně nasládlou chutí. Detail receptu »

Vietnamské vepřové kuličky pěti vůní

Pokud máte rádi vietnamskou kuchyni stejně jako já, tenhle recept určitě vyzkoušejte. Kombinace kořeněného masa s kyselou pikantní omáčkou a hromadou zeleniny je naprosto úžasná! Detail receptu »

Kapustová polévka

Věděli jste, že hlávková kapusta je skvělým zdrojem vápníku, betakarotenu, kyseliny listové a vitamínů z řady B, vitaminu C a E? Proto ji zařaďte častěji do svého jídelníčku. Určitě vás mile překvapí svou jemnou chutí. Detail receptu »

Svíčková na smetaně se zeleninovými „knedlíky“

Svíčková s knedlíkem – perla české kuchyně. Zastesklo se vám po ní, ale snažíte se jíst Low carb nebo zcela vynecháváte mouku? Není nutné si zoufat, s několika obměnami si jí můžete také dopřát. Detail receptu »

Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami

Jakmile si jednou připravíte domácí paštiku, už se nikdy nespokojíte s tím, co najdete běžně v krámu. Můžete experimentovat s různými druhy jater a koření. U mě ale nejvíc vyhrává kuřecí pro svou jemnou chuť. Detail receptu »

Indické krůtí karí

Podzim je tady, to neokecáme… V nadcházejících sychravých dnech se ale můžete zahřát miskou něčeho teplého a voňavého, třeba indickým karí.

Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0