📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Štítek: ČERVEN - sezónní suroviny

Pro tento měsíc jsou typické následující místní sezonní suroviny:

* Kliknutím na surovinu si zobrazíte recepty, ve kterých je použita (bez ohledu na sezónnost ostatních surovin v receptu).

čerstvé Brokolice BROKOLICE
čerstvé Cibule CIBULE
čerstvé Cuketa CUKETA
čerstvé Česnek ČESNEK
čerstvé Hrášek HRÁŠEK
čerstvé Chřest CHŘEST
čerstvé Kedlubna KEDLUBNA
čerstvé Květák KVĚTÁK
čerstvé Mrkev MRKEV
čerstvé Okurka OKURKA
čerstvé Rajčata RAJČATA
čerstvé Ředkvičky ŘEDKVIČKY
čerstvé Červená řepa ŘEPA
čerstvé Salát SALÁT
čerstvé Špenát ŠPENÁT
čerstvé Hlávkové zelí ZELÍ
uskladněné Celer CELER
uskladněné Pórek PÓREK
čerstvé Angrešt ANGREŠT
čerstvé Jahody JAHODY
čerstvé Rebarbora REBARBORA
čerstvé Třešně TŘEŠNĚ

Co z červnových sezónních surovin uvařit? Třeba...

Počet receptů: 143

Moravský vrabec s dušenou kapustou

Mrzí mě, že tak výborné jídlo je tak hrozně nefotogenické. Jeho obrázek vůbec neodpovídá tomu, jak dobře to chutnalo. A ta vůně! Detail receptu »

Kachna se zelím a celerovými „knedlíky“

Kachna s knedlíkem a se zelím – další tradiční pokrm české kuchyně. Ani na paleu není nutné se této dobroty vzdávat, stačí udělat jen pár změn. U knedlíků možná trošku větší změny, ale to neznamená, že výsledek nestojí za to ;-) Detail receptu »

Kuře Tandoori

Tohle jídlo by si zasloužilo mnohem hezčí fotku. Bohužel mi během focení došly baterky ve fotoaparátu a než jsem stačila sehnat jiné, nebylo co fotit ;-) Detail receptu »

Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce

Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.

Polévka z pečeného česneku

Není to klasická česnečka, nemá takový říz jako oblíbená „vyprošťovací“ polévka. Je více jemná a příjemně nasládlá. S masovo-vaječnými kostičkami tvoří skvělou kombinaci, která vás zahřeje i zasytí. Detail receptu »

Celerové „halušky“ se zelím

Bryndzové halušky se u nás doma nikdy „nechytly“. Ale se zelím a slaninou – to je jiná! ❤️ Zkusila jsem rodinku uctít různými variantami zeleninových halušek, ale jednoznačně nejlepší odezvu měly tyto celerové. Detail receptu »

Mozzarellové rolky s tuňákem

Stýská se vám po létu? Tak si ho pojďte připomenout tímhle prima primal jídlem, které si snadno připravíte během pár minut. Obsahuje samé „dobroty“ a je krásně barevné. Prostě léto na talíři ;-) Detail receptu »

Domácí sulc

Pokud si vaříte domácí, opravdu poctivé vývary z masa a kostí, jistě jste si všimli, že vám polévka do druhého dne v lednici ztuhne do konzistence „amarounů“ :-) Jestliže tuto želírovací vlastnost ještě přiživíte správně zvoleným druhem masa, můžete uvařit opravdu hutný vývar a z něj si udělat domácí sulc, plný hodnotných minerálů a výživných látek. Detail receptu »

Špenátový salát se slaninou a vejci

Někdy je opravdu nejlepší nevymýšlet žádné složitosti, zkombinovat pár základních surovin a skvělé jídlo je za pár minut na stole. Detail receptu »

SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou

Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.

Cuketové „špagety“ s kari omáčkou

Pamatuju si naprosto přesně, když jsem poprvé slyšela o omáčce ze smetany, kari a... sójové omáčky. Říkala jsem, že tohle vážně nemůže chutnat dobře. Že se k sobě smetana a sójovka vůbec, ale vůbec nehodí. Jenže víte co? Je to naprostá lahoda ❤️ Dokonce taková, že se u nás doma stala jedním z nejoblíbenějších jídel. Detail receptu »

Pikantní cuketová polévka

Když se ochladí, teplá pikantní polévka přijde vhod. Stačí jen pár surovin, několik minut u plotny a krásně hřejivá dobrota je na stole. Detail receptu »

Celerové placičky se slaninou

Celer je surovinou, kterou seženete celoročně. Tak až se přejíte celerových hranolek, pyré nebo celerového salátu, určitě nezapomeňte vyzkoušet placičky. Detail receptu »

Špenátová roláda s lososem

Pokud jíte primal, bude se vám tento recept hodit, až budete chtít připravit nějakou „mňamku“ pro návštěvu anebo klidně i sami pro sebe. Detail receptu »

Barevné krevety s květákovou rýží

Je to téměř neuvěřitelné, ale tahle fotografie není nijak přibarvovaná, naprosto odpovídá skutečnosti. Použité ingredience vytvoří jídlo lahodící nejen oku, ale i mlsným jazýčkům. Detail receptu »

Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí

Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny

Pizza Margherita

Vyzkoušela jsem různé typy „paleo pizzy“ – s květákovým korpusem, s masem místo těsta, zapečené lilky, cukety atd. Ale nebudeme si nic nalhávat, to těsto tam prostě chybí. Ani tohle není žádný „objev světa“, který by plnohodnotně nahradil italský originál z bílé mouky, ale pokud jste někdy dřív ochutnali celozrnnou pizzu a chutnala vám, tak výsledek se tomu co nejvíc blíží. Detail receptu »

Quiche s cibulí a pórkem

Předem ohlášená návštěva si vyžádala quiche. Zkusila jsem ho připravit tak, abych si mohla kousek také dát a neřešit obsaženou mouku. Světe div se, bylo to možná ještě lepší než originál ;-) Detail receptu »

Tuňákový salát s avokádem

Chuťovka z avokáda a tuňáka, kterou připravíte za pár minut. Nejdéle z celého receptu trvá uvaření vajíčka :-) Detail receptu »

Kuře Caesar se salátem

Vzhledem k tomu, že v následujícím receptu nedodržuji detailně suroviny z originálního Caesar salátu, neodvážím se ho tak nazvat. I když ve většině restaurací si s tím hlavu nelámou ;-)

Detail receptu »

Kapustové karbanátky

Hlávková kapusta nepatří úplně mezi nejoblíbenější zeleninu. Její specifická chuť „nevoní“ úplně každému. Pokud i vy patříte mezi její odpůrce, tak možná až vyzkoušíte tyhle pečené karbanátky, vezmete ji na milost a dokonce si ji i oblíbíte. Alespoň u mě to tak bylo :-) Detail receptu »

Kapustová polévka

Věděli jste, že hlávková kapusta je skvělým zdrojem vápníku, betakarotenu, kyseliny listové a vitamínů z řady B, vitaminu C a E? Proto ji zařaďte častěji do svého jídelníčku. Určitě vás mile překvapí svou jemnou chutí. Detail receptu »

Indické krůtí karí

Podzim je tady, to neokecáme… V nadcházejících sychravých dnech se ale můžete zahřát miskou něčeho teplého a voňavého, třeba indickým karí.

Detail receptu »

Krémová špenátová polévka se smetanou

Jednoduchá na přípravu a přitom velmi lahodná – to je krémová špenátová polévka. Pokud jíte podle pravidel primal (tzn. jíte i mléčné výrobky), určitě ji vyzkoušejte. Většinou chutná i těm, kterým špenát jinak moc „nejede“.

Detail receptu »

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0