Stravovací styl: Bez lepku
Žluté kuřecí curry
Thajské curry je skvělá varianta, jak rychle připravit výborné jídlo a navíc téměř bez práce. Základem je kokosové mléko, které pokrmu dodá jemnost, mírně nasládlou exotickou chuť a zároveň sníží palčivost curry pasty. Vše podtrhne kyselost limetky, která celý pokrm krásně osvěží. Zkrátka zlatá trojkombinace - sladké, kyselé a pálivé ;-) Detail receptu »
Domácí nutella
Nebudu vám mazat med kolem pusy (teda nutellu), tohle není zrovna recept, který bych doporučovala pravidelně zařazovat do jídelníčku. Většina lidí u některých jídel neumí jen tak olíznout lžičku a už si nedat další. A tohle je přesně jeden z nich. Takže O-P-A-T-R-N-Ě! Je to extra jedlé, dobré, voňavé. Zkrátka až moc mňam :-) Detail receptu »
Dutch Baby – pečená palačinka
Znáte tuhle německou pečenou palačinku? Vím, podle názvu to na německý recept nevypadá, ale slovem "dutch" byli označováni němečtí přistěhovalci v USA začátkem 20. století. A právě jim vděčíme za tuhle dobrotu. Její příprava je velmi jednoduchá, navíc si ji můžete udělat v mnoha verzích, takže se vám jen tak nepřejí. Detail receptu »
Famózní dort, který najdete ve Voňavé kuchařce
Tenhle skvělý tvarohový dort a sposty dalších dobrot najdete v mé tištěné Voňavé kuchařce. Obsahuje 656 stran přirozeně bezlepkových receptů s nízkým obsahem sacharidů a najdete v ní 146 šťavnatých receptů ze kterých si vybere opravdu každý.
Černá sezamová / maková zmrzlina
V jedné japonské restauraci jsem ochutnala černou zmrzlinu, která mě absolutně nadchla. Hned na místě jsem zjišťovala detaily a po pár dnech si ji zkusila připravit i doma. Tradiční japonská zmrzlina se připravuje z opraženého černého sezamu. Já vyzkoušela i variantu s mákem či kokosovým mlékem. Všechno funguje dokonale! Detail receptu »
Italské chlebové tyčinky Grissini
Nebudeme si nic nalhávat. I když jste vyřadili klasické pečivo ze svého jídelníčku a téměř vám nechybí (někomu méně, někomu více), chuť na něco hezky křupavého máme občas všichni. Zkuste si proto v takových chvílích připravit tyhle úžasně voňavé italské tyčinky. Detail receptu »
Batátová polévka s chilli ořechy
Většinou vařím bez receptů, tak nějak intuitivně. Proto, pokud si postup nepoznamenám, už většinou nikdy neuvařím stejné jídlo stejným způsobem. A to je občas vážně škoda. I proto jsem začala psát tyhle stránky. Abych mohla sama k sobě občas nakouknout a nechat se receptem vést bez improvizace. Detail receptu »
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč je vlastně takovou zjednodušenou verzí italské pizzy. Jeho skvělá chuť je ale postavená na úplně jiných surovinách, více typickými pro farmářský venkov. Sladká opečená cibule, křupavá slaninka a lehce nakyslá smetana vás vynesou na vrchol blaha :-) Detail receptu »
Batátové růžičky
Tip na zajímavou přílohu nebo klidně i samostatné jídlo - stačí si chvíli trošku hrát a z nakrájených plátků batátů vytvořit efektní růžičky, které nadchnou vaše hosty. Je to vlastně slaná obdoba hodně oblíbených růžiček jablečných, kde je jablko nahrazeno batáty a plátky těsta prosciuttem. Věřím, že vám tahle netradiční varianta bude chutnat ještě víc. Detail receptu »
SVĚŽÍ a VOŇAVÁ kuchařka v balíčku s výraznou slevou
Dvě mé kuchařky vám poskytnou dostatek inspirace a receptů pro celý rok. Svěží kuchařka je zaměřena na vaření z jarních a letních surovin. Voňavá kuchařka je zaměřena na podzimní a zimní suroviny.
Hlívové škvarky
Milujete škvarky? Tak tenhle recept je přímo pro vás! Nebo naopak - všichni básní o škvarkách a vy jim nemůžete přijít na chuť? Pak vyzkoušejte ty z hlívy. Hodí se jako zajímavý snack, nebo úžasně chuťově doplní různá jídla - od vařených batátů, přes květákovou rýži či pyré, až po míchaná vejce. Detail receptu »
Polévka z pečené červené řepy a fenyklu
Červená řepa je už celkem oblíbenou surovinou, fenykl na svou popularitu teprve čeká. Spoustu lidí odrazuje jeho výrazná pendreková chuť. Jenže ta se po tepelné úpravě naprosto ztratí a fenykl krásně zesládne. Dejte mu proto šanci. Zkuste ho upéct spolu s řepou a pak z nich připravte skvělou hustou polévku, která vás nadchne. Detail receptu »
Bílá kapustová polévka
Kapusta nepatří zrovna mezi nejoblíbenější zeleninu. A to je taková škoda! Když se totiž dobře připraví, je chuťově naprosto jedinečná. Navíc se jedná o surovinu, kterou seženete levně i během zimního období, kdy se cena ostatních druhů dovážené zeleniny šplhá do závratných výšek. Detail receptu »
Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou
Tohle jednoduché zeleninové jídlo je takový malý kuchařský poklad. Dá se velice snadno obměňovat, můžete ho připravit jako rychlý oběd či večeři, vynecháním slaniny a vajec vám poskytne základ hlavního jídla, kde ho jako přílohu doplníte kouskem masa. "Rýži" si můžete připravit dopředu a ráno, až budete pospíchat, stačí ji prohřát a rozmíchat s vejci jako extra rychlou snídani. Směs můžete dochutit vaším oblíbeným kořením, přimíchat různé bylinky... Zkrátka si hrát :-) Detail receptu »
Pikantní bůček v tomatové omáčce
Bůček vypečený dokřupava, to je naprostá lahoda. Stále stejná příprava se vám ale může časem přejíst. Proto vyzkoušejte recept, kdy maso necháte hezky pomalu vypéct doměkka v pikantní tomatové omáčce. Na talíři pak vše doplňte upečenou dýní, která svou sladkostí krásně doplní jemně nakyslou chuť a pikantnost výrazné omáčky. Detail receptu »
Mé šťavnaté recepty v jídelníčcích na hubnutí
Detailní stravovací plán plný mých receptů, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení od Petra a Míši z Fitplan.cz. Vychutnejte si 3 vyvážená jídla na každý den s obsahem do 100 g sacharidů denně. Tahle kniha je podrobný návod na hubnutí, s jídelníčky a recepty na tři týdny
Mexické pečené masové koule
Nenechte se vyděsit množstvím vypsaných surovin. Chvilka strávená na nákupu se vám mnohonásobně vrátí v dokonalé chuti výsledného pokrmu. Navíc vám můžu slíbit, že příprava receptu od vás bude vyžadovat minimum práce. Takže hurá do toho :-) Detail receptu »
Utopenci s kysaným zelím
I když se uzeninám snažím co nejvíce vyhýbat, občas na ně dostanu prostě chuť. Pak si seženu ty nejkvalitnější, které svým složením vyhovují mým stravovacím pravidlům (tedy bez lepku a s minimálním obsahem aditiv), a připravím si z nich nějakou dobrotu, ke které mě vážou osobní vzpomínky. Detail receptu »
Květákový kuskus
Květákovu rýži už zná asi každý, kdo jí "jinak". Zkuste ale jednou květák rozdrtit na drobnější zrnka a připravit ho na způsob kuskusu. Stačí ho doplnit ingrediencemi podle vaší chuti. V tomto receptu si můžete ještě dlouho po skončení léta připomenout teplé prosluněné dny. Pokud nejíte mléčné výrobky, vynechte sýr a květákový kuskus podávejte jako přílohu k orestovanému kuřecímu masu. Detail receptu »
Švestkový koláč
Tenhle recept byl okamžitý nápad, když jsem na procházce se psem objevila krásné švestky, které tam jen tak ležely ladem a očividně je nikdo nesbíral. No řekněte sami, bylo by přece škoda je tam nechat :-) Ačkoliv tenhle druh ovoce sama moc nejím, koláč mi opravdu hodně chutnal. Vyzkoušejte ho se mnou. Detail receptu »
Krémová polévka z pečeného patizonu a fenyklu
Patizon a fenykl nejsou úplně tradičními druhy zeleniny, ze kterých by se doma běžně vařilo. Zejména u fenyklu se hodně lidí vyhýbá jeho specifické chuti. Věděli jste ale, že po tepelné úpravě se tato pro někoho velmi nepříjemná chuť a vůně zcela ztrácí a fenykl naopak krásně zesládne? Detail receptu »
Rychle naložený květák
Zaručuji vám, že tenhle květák překvapí naprosto každého, komu ho dáte na talíř. A to nejen svými zářivými barvami, ale i skvělou chutí. Příprava trvá jen pár minut. Pak už jen stačí vydržet alespoň do druhého dne a můžete ochutnat tuhle křupavou lahůdku. Myslím, že hned poběžíte pro další květák :-) Detail receptu »
Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami
Když vrcholí sezóna cuket, občas dochází nápady co s nimi. Pokud už jste vyzkoušeli všechny možné varianty, od cuketových špaget, cuketových "bramboráků" a dalších receptů, zkuste je jednou upéct jako placku ochucenou Itálií inspirovanými surovinami. Detail receptu »
Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem
Pokud jste dosud v obchodech nebo na trzích jen obdivovali krásnou kontrastní barevnost mangoldu, ale nikdy si ho nekoupili, protože jste nevěděli co s ním, udělejte tomu rázný konec. Můžete ho připravit tradičním způsobem podobně jako špenát. Anebo... Detail receptu »