Moje Whole30 č. 5
(jídelníček)
Původní plán začít s pátým Whole30 od 1.1.2017 jsem přehodnotila a začala jsem už 27.12.2016. Silvestra neslavím, tak proč to odkládat? 🙂
Stejně jako u jídelníčků z mých předchozích Whole30 se budu snažit doplňovat recepty (případné odkazy najdete pod jednotlivými fotkami po kliknutí na popisek). Některé odkazované recepty bude ale nutné pro potřeby Whole30 upravit a vynechat nepovolené suroviny (například mléčné výrobky).
Přemýšlíte nad Whole30? Pojďte do toho se mnou. Rozhodně to stojí za to!
Snídaně | Oběd | Večeře | |
27.12.2016 (den 1) |
Zeleninová “rýže”, volské oko, pečená slanina |
Steak Fajitas, guacamole a pico de gallo |
Thajská dýňová polévka s vepřovými kuličkami |
28.12.2016 (den 2) |
Vejce zapečené v burgeru, zeleninový salát s avokádem, majonéza |
Steak s pečeou dýní, domácí tatarská omáčka, salát z bok choy |
Proužky steaku s restovanou cibulkou a celerovou kaší |
29.12.2016 (den 3) |
Kachní rillettes s pikantní brusinkovou marmeládou |
Pečené krevety a losos v bylinkovém těstíčku |
Pečené krevety a losos v bylinkovém těstíčku |
30.12.2016 (den 4) |
Vaječná omeleta plněná tuňákovým salátem |
Krémová celerová polévka s pečenou slaninou a pekany |
Teplý salát z pečených bílých batátů, lososa v těstíčku a baby špenátu |
31.12.2016 (den 5) |
Krémová celerová polévka s pečenou slaninou a pekany |
Pečená dýně s kachními rillettes a baby špenátem |
Obložený talíř – plněná vejce, klobása, kachní rillettes, zelenina |
01.01.2017 (den 6) |
Klobásky, volské oko, batáty á la čočka na kyselo, naložená cibule, ředkev a řepa |
Hovězí vývar z pomalého hrnce se zeleninou a vejcem |
Vařené hovězí, klobása, naložená cibule, řepa a ředkev + pomelo |
02.01.2017 (den 7) |
Hovězí vývar z pomalého hrnce se zeleninou a vejcem |
Krůtí roláda se špenátem, celerová kaše |
Mexická krůtí směs, celerová rýže |
03.01.2017 (den 8) |
Míchaná vejce s uzeným lososem, avokádo, rajčata |
Hovězí vývar z pomalého hrnce se zeleninou a vejcem |
Pikantní thajská kuřecí křídla, dýňová “rýže” |
04.01.2017 (den 9) |
Paprikové karbanátky, domácí majonéza, salát |
Masové kuličky pečené v zeleninové směsi, pečené batáty |
Pikantní thajská kuřecí křídla, dýňová “rýže” |
05.01.2017 (den 10) |
Plátek pečeného batátu, uzený losos, ztracené vejce, majonéza |
Pomalu pečené kachní stehno, salát z pečené řepy a fenyklu s pomerančem |
Kapustová polévka s klobásou a hovězím masem (zimní e-kuchařka str. 153) |
06.01.2017 (den 11) |
Masové kuličky pečené v zeleninové směsi, volské oko, restované batáty |
Obrané kachní maso, pečená dýně, brusinky |
Kapustová polévka s klobásou a hovězím masem (zimní e-kuchařka str. 153) |
07.01.2017 (den 12) |
Frittata s kachním masem, kapustou a batáty (zimní e-kuchařka str. 233) |
Kapustová polévka s klobásou a hovězím masem (zimní e-kuchařka str. 153) |
Vepřové vindaloo, celerová “rýže” (zimní e-kuchařka str. 113) |
08.01.2017 (den 13) |
Sardinková pomazánka v paprice, vejce nahniličko |
Krémová pórková polévka s upečenou slaninou |
Vepřové vindaloo, celerová “rýže” (zimní e-kuchařka str. 113) |
09.01.2017 (den 14) |
bez snídaně |
Balzamiko glazovaný losos, pečená mrkev |
Vepřové špízy, pečená dýně, domácí tatarská omáčka |
10.01.2017 (den 15) |
Pečený plátek batátu s míchanými vejci, rajčaty, avokádem a bazalkou |
Vepřové špízy, pečená dýně, domácí tatarská omáčka |
Hovězí guláš, restovaný celer s petrželkou |
11.01.2017 (den 16) |
Grilovaná slanina, rajčata a žampióny, avokádo, káva s kokosovou šlehačkou a skořicí |
Sušená šunka, sušená rajčata |
Směs z vepřové panenky, žampiónů a špenátu, brokolicová kaše s česnekem |
12.01.2017 (den 17) |
Brokolicová polévka s vejcem a slaninou |
Směs z vepřové panenky, žampiónů a špenátu, brokolicová kaše s česnekem |
Hovězí guláš, restovaný celer s petrželkou |
13.01.2017 (den 18) |
Vejce do skla |
Kuřecí prsa pečená v majonéze, celerové hranolky |
Kuřecí prsa pečená v majonéze, celerové hranolky |
14.01.2017 (den 19) |
Smažená zeleninová “rýže” se slaninou a vejci |
Smažená zeleninová “rýže” se slaninou a vejci |
Lososové burgery, celerové hranolky, chilli majonéza |
15.01.2017 (den 20) |
Kachní paštika se sušenými švestkami, kousky čerstvé zeleniny |
Dušená vepřová líčka na žampiónech, pečené batáty |
Hovězí polévka |
16.01.2017 (den 21) |
Volské oko, restované hovězí maso z vývaru, salsa z rajčat, avokáda a papriky |
Kuřecí směs s bok choy a žampióny, pyré z topinamburů a celeru |
Mexická polévka s kuřecím masem, avokádem, rajčaty a kešu krémem |
17.01.2017 (den 22) |
Kachní paštika, vejce nahniličko, zelenina |
Mexická polévka s kuřecím masem, avokádem, rajčaty a kešu krémem |
Kuřecí maso s žampióny, kapustičkami a dýní |
18.01.2017 (den 23) |
Frittata ze směsi žampiónů, dýně a kapustiček od večeře |
Frittata ze směsi žampiónů, dýně a kapustiček od večeře |
Salát z pečené dýně a chilli škvarků, plátky vepřové panenky |
19.01.2017 (den 24) |
Plátky vepřové panenky, vejce nahniličko, kousky sekané, zelenina, ovoce, pekany |
Pikantní sekaná, celerová kaše |
Krevetová thajská polévka |
20.01.2017 (den 25) |
Kulajda s kešu krémem, bílými batáty a ztraceným vejcem |
Stir-fry s žampióny, hráškovými lusky a vaječnými “nudlemi” |
Pečený losos, dýně na mexický způsob, mango-avokádová salsa |
21.01.2017 (den 26) |
Sekaná, volské oko, coleslaw |
Sekaná, coleslaw |
Boršč s kešu krémem |
22.01.2017 (den 27) |
Boršč s kešu krémem |
Pikantní hovězí, pečená dýně, guacamole |
Hovězí na houbách, celerová “rýže” |
23.01.2017 (den 28) |
Mexická pánev s vejcem (letní e-kuchařka str. 52) |
Hovězí na houbách, celerová “rýže” |
Boršč s kešu krémem |
24.01.2017 (den 29) |
Pečená máslová dýně, uzený losos, ztracené vejce a koprová majonéza |
Hovězí na houbách, celerová “rýže” |
Vaječné mufinny s uzeným lososem, batáty a pórkem, bylinkovo-citrónová majonéza |
25.01.2017 (den 30) |
Vaječné mufinny s uzeným lososem, batáty a pórkem, bylinkovo-citrónová majonéza |
Hovězí burger, pečené batáty, domácí tatarská omáčka |
Hovězí kuličky v omáčce arrabbiata, cuketové špagety |